AcasăCORONAVIRUSDr. Radu Ţincu s-a folosit de un exemplu din Marea Britanie ca...

Dr. Radu Ţincu s-a folosit de un exemplu din Marea Britanie ca să-i convingă pe români să facă doza booster

dr. Radu-TincuDr. Radu Ţincu s-a folosit de un exemplu din Marea Britanie ca să-i convingă pe români să facă doza booster

Dr. Radu Țincu susține că doza 3 este extrem de importantă în acest moment, potrivit unui studiu recent din Marea Britanie. Specialistul mai spune că aceste relaxări ale măsurilor restrictive erau necesare chiar dacă în context european se iau multe măsuri contrare, care restricționează populația.

Dr. Radu Țincu a vorbit și despre relaxările din România, din ultimele zile.

Doza booster creşte protecţia la 67%

Ieri, guvernul britanic a publicat un studiu cu privire la eficiența anticorpilor: cei care s-au vaccinat cu două doze au o protecție de doar 30%, dacă primesc doză booster protecția crește la 67%.

În acest moment doză booster e un element care ar trebui să ne preocupe pentru că e singură capabilă să ne protejeze de varianta Omicron.

Eu cred că relaxările trebuie să țină cont de situația epidemiologică locală. Cred că aceste relaxări erau necesare pentru că avem o rată de transmitere redusă.

Relaxările trebuie să fie înțelese din perspectiva imunității colective. Am avut un număr mare de cazuri în lunile octombrie, noiembrie„, a declarat dr. Ţincu.

A 3-a doză apără şi de varianta Omicron

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 (doza booster) oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 provocate de varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vineri Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie (UK Health Security Agency), în ziua în care această ţară a înregistrat un record al noilor cazuri de COVID-19 după luna ianuarie.

În analiza efectuată pe 581 de persoane infectate cu varianta Omicron, schema iniţială de două doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca a relevat niveluri mult mai reduse ale protecţiei împotriva infecţiei simptomatice, în comparaţie cu protecţia oferită împotriva variantei Delta.

author avatar
Andrei Ștefan