AcasăCORONAVIRUSDr. Radu Țincu, certat la TV de Dana Budeanu din cauză că...

Dr. Radu Țincu, certat la TV de Dana Budeanu din cauză că a făcut Covid-19

dana budeanu

Dr. Radu Țincu s-a îmbolnăvit de Covid-19, chiar dacă este vaccinat cu 3 doze. Medicul se testează des şi, astfel, a aflat că a luat boala, deşi simptomele au fost uşoare.

Acum, doctorul care a intrat în carantină, a fost de acord că un cetăţean oarecare, vaccinat cu 3 doze, nu s-ar mai testa, chiar dacă s-ar simţi rău.

Dana Budeanu l-a certat pe seama certificatului verde

Criticul de stil i-a reproşat dr. Radu Ţincu, deşi medicul nu are nicio vină, evident, că vaccinaţii cu certificat verde se pot plimba în linişte prin mall-uri, în scenariul în care ar fi bolnavi cu Covid-19 şi nu s-ar testa.

Am și booster. Doar că sunt într-o stare foarte bună, am o stare de spirit foarte bună. M-am testat antigen pentru că aveam simptome, eram puțin răgușit și nas înfundat.

Astăzi am aflat că am COVID. Am fost de gardă azi noapte și de dimineață m-am testat”, a spus dr. Ţincu.

„Și să mă îmbolnăviți și pe mine, de exemplu (n.r – dacă nu s-ar carantina). Ne întâlneam întâmplător și mă îmbolnăveați…”, a afirmat Dana Budeanu, într-un dialog la Antena 3.

Dr. Ţincu, de acord cu restricţiile

Radu Țincu, medicul primar ATI Floreasc, a explicat în această dimineață, la Realitatea Plus, de ce este importantă impunerea unor restricții în contextul înmulțirii numărului de cazuri de infecție cu COVID-19, dar și care este rostul adaptării vaccinurilor existente la noile variante ale coronavirusului.

„Doza booster si administrarea ei – lucrul acesta a fost determinat de scaderea eficientei anticorpilor pentru variantele virale. Acum ne puntem intrebarea daca e nevoie de administrarea unei doze booster cu un alt vaccin sau sa schimbam compozitia vaccinului.

Va reamintim ca acesta nu ar fi primul vaccin care se adapteaza variantelor virale. Si cel pentru gripa se adapteaza variantelor gripale”, a afirmat Țincu.

author avatar
Andrei Ștefan