AcasăCORONAVIRUSDr. Octavian Jurma prevesteşte APOCALIPSA în România! Ce spune şi despre un...

Dr. Octavian Jurma prevesteşte APOCALIPSA în România! Ce spune şi despre un lockdown

dr. octavian-jurma Dr. Octavian Jurma prevesteşte APOCALIPSA în România! Ce spune şi despre un lockdown

Doctorul Octavian Jurma și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește noul val al pandemiei, în contextul în care rata de vaccinare este redusă, iar testarea pentru depistarea virusului se face târziu.

Specialistul a adăugat că România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă unor costuri personale şi sociale progresive mai mari, impuse de COVID-19, în contextul în care pandemia de COVID-19 nu va mai poate fi eradicata si va deveni endemica si in ţara noastră. Astfel, Octavian Jurma propune recompensarea financiară a celor vaccinaţi.

Mi se pare foarte îngrijorător, suntem în a doua săptămână de creștere accelerată, acum vedem creșterile în spitale și în ATI, care urmează puțin după.

Noi nu testăm anticipativ și nu putem depista înainte valul, decât în momentul în care începe să lovească spitalele.

Valul 4 nu este despre numărul mare sau mai mic de cazuri, ci dacă acest număr de cazuri va fi însoțit și de un număr mare de spitalizări și internări la ATI”, a explicat Jurma.

Virusul COVID-19 a crescut de 4 ori

În opinia acestuia, „in ciuda retoricii negationiste de tip „COVID e doar o gripa” si „COVID dispare de la sine”, virusul SARS-CoV-2 nu doar ca nu a disparut ci evoluat in doar un an de la un nivel de infectiozitate comparabil cu gripa la unul de 4 ori mai ridicat, comparabil cu variola sau poliomielita. Tulpina Delta este mai infectioasa decat gripa, ebola si SIDA.

„În absenta vaccinarii universale, bazinul susceptibil evolueaza progresiv spre cei care nu au intalnit virusul in timpul vietii lor, deci al noilor nascuti si copiilor.

Acesta este motivul pentru care vaccinam la naştere copiii impotriva unor boli endemice în rândul adultilor şi nu-i mai vaccinăm când boala a fost eradicată (variola)”, a mai zis dr. Jurma.

Va veni un nou lockdown?

Dr. Octavian Jurma consideră că nu se va mai impune un nou lockdown în valul patru al pandemiei, dar recomandă populației să se vaccineze pentru diminuarea impactului noului val.

Vaccinarea este foarte scăzută și este scăzută în rândul persoanelor vulnerabile. Vaccinarea este recomandă în această perioadă, pentru că durează 30 de zile până se instalează o imunitate optimă după vaccinare.

Cea mai mare îngrijorare este în rândul elevilor, unde rata nu doar că este mică, dar vedem că mai există și medici care recomandă părinților să nu își vaccineze copii. Încă se poate face ceva în privința asta”, a adăugat Jurma.

author avatar
Andrei Ștefan
803 afisari

8 COMENTARII

  1. Individul asta care sustine ca este MD nu stie nici diferența dintre tulpină si variant dar prevede apocalipsa. O fi rudă cu baba Vanga?

  2. Domnule Andrei Stefan ai dat astazi dovadă de cât de jos puteti cădea. Asa numitul Dr Octavian Jurma nu are si nici nu a avut dreptul de practică. Nu sunt foarte convins că a absolvit si si-a castigat intr-adevăr titlul de MD, dar orice e posibil in lumea asta…
    Dacă vă face placere continuati sa promovați apocalipsa după Jurma. Va apropiati din ce în ce mai mult de banca acuzaților.

  3. Nu este medic de specialitate in virusologie sau epidemiologie…In media se zice ca ar avea niste afaceri…Ce drac citati ” specialisti” d astia ?

  4. Bai Jurma, bai tarane, mai trepadus fara diploma, mai sperie si tu la romanasii tai, poate mai aduni ceva in plus la turma de cobai ai lui Matu 🙂 Dar totusi, nu ii speria prea tare, ca dupa aia vin si te cauta si pe tine, si pe bulangiul ala de musulman de Arahat ne-credinciosul 🙂 si pe trio-ul ala de nazisti de Bukale format din Marinescu, Tincu si Mahler, si pe dinozaurul ala imbatranit in rele de Imbri, si pe barbosul ala taliban dus cu pluta pe Tisa de Chiriches, si va pun astia pielea pe bat 🙂 Asa ca, atentie mare, bai teroristilor din Cultul Covidian ce anume tot delirati saptamanal, ca nu va mai crede nimeni, lumea e asa cum e, fiecare e pentru el si propria lui familie, restul sunt numai propaganda nazista a regimului nou-nazist aka nou-normal 🙂 Scapa cine si care poate, bai pitikule de Jurma, tu esti un pigmeu pe langa Micron, sa vezi ce pwule in gura o sa isi ia ala de la francofonii lui, numai sa inceapa razboiul civil si pe acolo 🙂 Ha ha ha 🙂 Si nu uita, bai Jurma tampitule, zi-le la astia ca DIVOQ Macht Frei 🙂 Vezi ce inseamna DIVOQ in limba jidanilor, e ceva cu posesiune malefica, bai doktore Mengele din Walachistan 🙂

  5. ba la la decizii cu inchiderea asta chiar nu are competenta si nici pe apocalipsa ca nu e profet ,in rest o trompeta care face valuri sa stea el deasupra !!!!!!!!!

  6. Medic, nu doctor – el nu a plagiat inca.
    Iar despre ce spune, ce sa faca si el in lipsa de pacienti – ia un ban de la cine-i da – sau poate ii baga ca la tonomat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger