AcasăCORONAVIRUSDr. Octavian Jurma îl arată cu degetul pe Iohannis: "Instigare la ură...

Dr. Octavian Jurma îl arată cu degetul pe Iohannis: „Instigare la ură și resentimente”

octavian jurmaDr. Octavian Jurma îl arată cu degetul pe Iohannis: "Instigare la ură și resentimente"

Dr. Octavian Jurma nu este de acord cu decizia autorităţilor de a redeschide şcolile în funcţie de rata de vaccinare din unităţile de învăţământ. El crede că o astfel de diferenţiere ar putea duce la reacţii severe în societate.

Medicul îi critică dur pe politicienii care au propus măsura care va duce la divizarea societății.

Klaus Iohahnis, de vină, conform lui Jurma

Au distrus din nou campania de vaccinare și certificatul verde, pregătiți-vă să o luăm de la capăt.

Aruncând acest criteriu, perfect arbitrar, de 60% dintre profesori și personal vaccinați doar ca pretext pentru a ignora situația epidemiologică, Președintele aruncă securea războiului în sânul societății civile de parcă nu am fi suficient de divizați”, este opinia cercetătorului.

Din această perspectivă, Jurma considerăm că profesorii vor ajunge în atenția publicului, așa cum s-a întâmplat cu medicii.

Pandemia nu se va sfârşi

Efectul epidemiologic al măsurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate împiedică școală să devină un focar, pentru că înseamnă un procent de sub 30% din comunitatea școlii respective.

Efectul psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ura și resentimente”, susține Octavian Jurma.

Klaus Iohannis a spus, joi, că Ministerele Sănătății și Educației vor emite vineri un ordin comun pe această temă. Pragul de vaccinare ar putea fi 60%, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan