AcasăCORONAVIRUSDr. Octavian Jurma a dezvăluit ce se va întâmpla în România, la...

Dr. Octavian Jurma a dezvăluit ce se va întâmpla în România, la finele lui august. De ce sunt tinerii în pericol!

Octavian-JurmaDr. Octavian Jurma a dezvăluit ce se va întâmpla în România, la finele lui august. De ce sunt tinerii în pericol!

Doctorul Octavian Jurma este de părere că tulpina Delta (indiană) a coronavirusului se află deja în circulaţie comunitară în România şi în creştere exponenţială, chiar dacă tulpina Alpha (britanică) se află în scădere accelerată.

La rata curentă de creştere tulpina Delta (indiană) va câştiga competiţia cu varianta Gamma (braziliană) şi va deveni dominantă cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august”, consideră el. Jurma mai spune că la tineri infecţia cu tulpina Delta se poate confunda cu o răceală, iar în acest fel se poate răspândi boala.

Nu doar că tuplina Delta (indiană) a fost confirmată oficial în România încă din luna aprilie 2021, dar se află deja în circulaţie comunitară şi în creştere exponenţială, chiar dacă tulpina Alpha (britanică) se află în scădere accelerată.

Aşa cum se vede din graficul de mai jos, ponderea variantei Delta în totalul variantelor VOC (variante care produc îngrijorare) creşte rapid. Astfel numărul total de infectări cu tulpina Delta a ajuns să fie de 2x mai mare decât tulpina Gamma (braziliană), deşi este în circulaţie de 2x mai puţin timp”, afirmă Octavian Jurma, vineri, într-o postare pe Facebook.

Varianta Delta bate orice altă formă de Covid

La rata curentă de creştere tulpina Delta (indiană) va câştiga competiţia cu varianta Gamma (braziliană) şi va deveni dominantă cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august.

Este o ipoteză confirmată şi de Germania, unde tulpina indiană reprezintă acum doar 6% din cazuri, dar institutul Robert Koch avertizează că va deveni dominantă cel tarziu în toamnă. În SUA situaţia este similară, acolo tulpina Delta a crescut de la o pondere de 6% la una de 10% într-o săptămână”, explică Jurma.

El menţionează că tulpina Delta este deja dominantă în Moscova (Rusia are o rezistenţă ridicată la vaccinare similară cu România) şi este un pericol mai mare decât varianta britanică (Alpha) pe care o înlocuieşte.

Tinerii sunt în pericol

Testele preliminare au arătat că tulpina indiană (Delta) infectează mai uşor adulţii care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar şi tinerii nevaccinaţi din zona 18-24 de ani.

Tabloul clinic este de asemenea uşor diferit la tineri decât până acum. „Răcelile” de care se plâng tot mai mulți tineri pot fi de fapt infecţii cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) şi febră.

Simptomele clasice persistă, dar pierderea mirosului nu mai este aşa comună. Tinerii pot confunda uşor o răceală cu infecţia cu Delta şi astfel vor participa la evenimente sociale şi răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinaţi.

Subliniez asta pentru că am auzit deja stiri că, după renunţarea la mască, la noi în ţară a crescut numărul de răceli sezoniere, dar că nu e cazul să ne îngrijorăm. În aceasta perioadă orice răceală trebuie tratată ca infecție COVID-19 şi testată de preferinţă cu RT-PCR”, consideră Octavian Jurma.

author avatar
Andrei Ștefan
620 afisari

12 COMENTARII

  1. Se incurca in minciuni.
    Spuneau ca vaccinurile de pe piata nu reactioneaza la noile tulpini.Acum zic sa ne vaccinam cu ele…desi…nu sunt bune….sa se hotarasca odata..

  2. Ăsta-i complet tâmpit!!! Păi dacă cei injectați sunt „imunizați” de ce s-ar mai „infecta”???

  3. Alt talhar in halat alb slugá OMS,bine platit!
    Spalare de creier pentru amatorii ignoranti!
    CIRCOVID

  4. Lasa bai Jurma,bai tembelule circoteca ta cu virusul chinezesc, mai bine zii si tu cum stau romanasii tai la orice alta boala, ca doar nu au disparut ca prin minune toate ? 🙂 Bai Jurma, bai talharule criminal, nici dracu nu mai calca prin spitalele voastre de exterminare in masa, bai psihopatilor, o sa va puna astia pielea pe bat de mai amenintati mult, vezi ca poate explodeaza mamaliga, sa vezi tu atunci alergari la 400 de metri garduri, bai tarane troglodit, sper sa dai coltul in cativa ani, mai ales daca te-ai si intepat in cap cu vaxinul vostru otrava !! 🙂 O sa vina Isus a 2-a oara pe Pamant, si o sa iti dea un cap in gura, de o sa pici lat, bai bezmetikule de ratat de 6 lei !! 🙂

  5. Domnule andrei stefan, puteti preciza care sunt intentiile dumneavoastră?
    De.ce publicați opiniile acestui individ care nu are nici macar dreptul de practica?
    In contextul de astazi este un act de terorism sa-i oferiți voluntar o platforma acestui individ.
    Nu stiu care va sunt intentiile dumneavoastră dar cei din publicatia national ar trebui sa isi puna intrebari.
    Nu aveti nici o scuza sa nu stiti cine este acest specimen. Trebuia sa va informati inainte sa propagati cuvantul acestui asa zis doctor.

    Căutați ____Adevărul despre Octavian Jurma, apostolul lockdown-ului în România: Nu este epidemiolog, nici medic cu drept de practică și nici cercetător științific____

  6. 9 cretini ! Adica voi astea de mai sus ! Inapti functiomali si jigodii timpite! Nascuti din betivani, fara educatie si scoala ! Aferim

    • Medic? Mă bucur ca va arătați indignarea in stilul unui badaran incult, incapabil sa faca un simplu acord.
      Unde vă consultați bolnavii domnule Jurma? Mi-ar face o plăcere deosebită sa confirm pe lista ziarului falsitatea informatiei. Mai mult, mi-ar place să confirm ca sunteti o somitate. Până atunci, vă rog să acceptați salutul meu călduros, bien siktir.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger