Marele state europene și de pe alte continente aleg măsuri diferite în privința vaccinării împotriva Covid-19 a elevilor cu vârste între 12 și 15 ani. Unul dintre specialiştii noştri susţine că infecţia cu noul coronavirus la copii „rareori” evoluează cu forme „semnificative” de boală, adăugând că cei mai mulţi pacienţi pediatrici aflaţi la terapie intensivă sunt sugari cu comorbidităţi şi adolescenţi.
„Infecţia COVID la copii evoluează rareori cu forme semnificative de boală. Din datele Academiei Americane de Pediatrie, doar 2% dintre cei infectaţi ajung să aibă nevoie de atenţie spitalicească şi cifrele româneşti nici ele nu sunt foarte departe”, a declarat dr. Mihai Craiu.
Covid, de 6 ori mai puţin periculos în cazul copiilor
„Dacă este să comparăm riscul relativ de deces prin maladie COVID la copil, datele din SUA ne spun că, uitându-ne la media ultimelor 9 luni, ianuarie – septembrie 2021, faţă de media ultimelor cinci ani în aceeaşi perioadă, constatăm că decesele prin maladie COVID şi complicaţii ale acesteia la copil reprezintă o cifră de şase ori mai mică decât accidentele de circulaţie sau de aproape patru ori mai mică decât accidentele prin folosirea accidentală a armelor sau de două ori şi un pic faţă de înec.
Nu este o catastrofă extraordinar de mare maladia la copil”, a explicat medicul, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvaţi Copiii România.
Potrivit acestuia, cei mai mulţi pacienţi pediatrici cu forme grave în urma infectării cu noul coronavirus sunt sugari cu comorbidităţi şi adolescenţi.
„Cei mai mulţi din pacienţii de la ATI sunt fie sugari foarte mici, care au nevoie de ventilaţie şi suport vital, fie adolescenţi cu sindrom inflamator multisistemic. La capetele de vârstă ale pediatriei sunt problemele mari. Mortalitatea cea mai mare la sugari mici cu comorbidităţi şi riscul de inflamaţie multisistemică la adolescent”, a mai zis dr. Mihai Craiu.
Ce se întâmplă în Europa cu copiii?
În Marea Britanie, experții și-au schimbat opinia inițială și recomandă, acum, vaccinarea cu o doză a copiilor de 12-15 ani. Danemarca (12-15 ani) și Spania (12-19 ani) au vaccinat cu cel puțin o doză cea mai mare parte a populației de elevi.
În Franța, au fost vaccinați cu o doză 66% dintre elevii de 12-17 ani, 52% fiind vaccinați complet. În octombrie așa-numitul “pass sanitaire” folosit în această țară va fi extins la populația de sub 18 ani, însemnând că, dacă vor să intre la cinema, în muzee, restaurante sau mall-uri, adolescenții trebuie să dovedească faptul că sunt vaccinați au test negativ.
În țările nordice, situația diferă iarăși de la țară la țară: dacă în Suedia se pot vaccina copiii de 12-15 ani doar dacă au boli de plămâni sau alte probleme medicale de risc, în Norvegia acești copii se pot vaccina cu o doză.
În Germania, consilierii ce oferă expertiză epidemiologică autorităților germane au recomandat ca vaccinul să fie oferit copiilor de 12-15 ani doar în cazul în care aceștia prezintă comorbidități.
Bai Craiule, bai trompeta nazista, lasa in pace copii, nu vezi ce dusi cu pluta sunt astia oricum, aia mici habar nu au pe ce lume sunt, e clar ca astia vor fii noii sclavi al elitelor globalsite, totul o sa fie ca in The Hunger Games, aia o sa fie Iad adevarat, nu ce e acum, acum inca e parfum !! Craiule, sa dea arma biologica chinezeasca in tine, bai criminalule nazist ordinar, oricum o sa ajungi sa faci cunostiinta cu acel stalp, bai ratatule ordinar !! Nazi Vaxin Macht Frei, ca la Bukale 🙂
Strigăte de disperare ale pacienților și familiilor: ”Ne omoară cu zile!” | HAOS LA SPITAL
https://www.nationalisti.ro/strigate-de-disperare-ale-pacientilor-si-familiilor-ne-omoara-cu-zile-haos-la-spital/