AcasăCORONAVIRUSDr. Flavia Groșan a învins. Românii au pierdut

Dr. Flavia Groșan a învins. Românii au pierdut

Tratamentul dr. Flavia Groșan, confirmat de medicii britanici

Medicii britanici au confirmat, printr-un studiu, eficiența Ventolinului, piesa de rezistență din tratamentul anti-Covid al medicului pneumolog Flavia Groșan. Pentru medic este o victorie și o recunoaștere, poate tardivă, dar pentru români este o pierdere uriașă. Și asta pentru că marginalizarea Flaviei Groșan și refuzul colegilor de breaslă și al autorităților de a prelua schema de tratament a avut ca rezultat pierderea a zeci de mii de vieți.

În 17 martie 2021 se năștea fenomenul Flavia Groșan, care s-a propagat cu o asemenea viteză, încât a dat peste cap toate site-urile. În pofida încercărilor repetate de a o discredita, încercări venite și din zona mass-media, dar mai ales din lumea medicală, dr. Flavia Groșan a devenit eroina românilor. De ce? Foarte simplu. Pentru că toată psihoza și teroarea indusă de autorități a fost spulberată de un medic bronho-pneumolog, care trata Covid ca și o pneumonie atipică. Rezultatele erau fenomenale, oamenii se însănătoșeau respectându-i indicațiile terapeutice și, cel mai important, nu mai ajungeau în spital și în secțiile ATI, de unde puțini mai scăpau cu viață. Așa cum i-am tot repetat și doamnei dr. Flavia Groșan, intenția mea nu a fost să o fac arhicunoscută, pentru că avea deja foarte mulți pacienți, ci să reușim, împreună, să generalizăm tratamentul prescris, pentru ca diagnosticul Covid să nu mai însemne o condamnare la moarte. Puținul pe care l-am reușit a fost acela că dr. Flavia Groșan a salvat mai mulți oameni, însă cu prețul unei suprasolicitări psihice și fizice periculoase pentru propria-i sănătate. În rest, totul a fost un eșec. Autoritățile au făcut presiuni uriașe pentru a o determina să iasă din scenă, în caz contrar riscând chiar pierderea dreptului de a profesa, este adevărat, în mod absurd, dar absolut posibil într-o perioadă în care legile au fost pur și simplu desființate. Atâta înverșunare a celor care fi trebuit să ne protejeze sănătatea este de neînțeles. În orice altă țară din lume, un asemenea medic ar fi fost considerat salvatorul erou al națiunii, la noi însă a fost transformat într-un fel de paria.

Unde au fost medicii?

Reacția președintelui Societății Române de Pneumologie, prof.dr. Roxana Nemeș, care s-a delimitat oficial de medicul Flavia Groșan, spune multe despre sistemul medical mioritic. Întrebând-o dacă nu ar fi fost normal să studieze și să discute despre schema de tratament cu dr. Flavia Groșan, răspunsul prof.dr. Roxana Nemeș a fost năucitor: ”Nici nu mă interesează!”. Și de ar fi interesat-o? Că salvarea vieții românilor nu era importantă pentru nimeni. Dar dr. Flavia Groșan nu și-a pus în cap lumea medicală pentru că a reușit să creeze o schemă de tratament excepțională și ieftină pentru vindecarea Covid, deși a existat și o parte a invidiei profesionale. Ci pentru că a îndrăznit să critice protocolul de tratament din spitale, impus de Ministerul Sănătății. Un protocol care scotea morți pe bandă rulantă și pe care medicii nu au îndrăznit să-l conteste, devenind, din lașitate sau din comoditate, complici ai sistemului. Dezvăluirile despre Kaletra, codeină și oxigenul în exces, tratamentele administrate pacienților Covid în spitale, au produs în percepția opiniei publice o transformare a medicilor din eroi în asasini. Iar asta nu putea fi iertat.

Nimic nu s-a schimbat

Descoperirea medicilor britanici a efectului uimitor în Covid al inhalatoarelor pentru persoanele care suferă de astm, cum este Ventolinul prescris de medicul Flavia Groșan, nu va fi urmată de o schimbare de atitudine a autorităților medicale. În fapt, în spitale avem același protocol de tratament Covid, iar în ambulatoriu fiecare medic tratează cum consideră că e mai bine, fără a exista o schemă unitară. De fapt, nici măcar nu mai prezintă vreun interes tratamentul Covid, pentru că obiectivul primordial pentru autorități este doar vaccinarea în masă, sub amenințarea tulpinilor (în realitate, variante), care mai de care mai contagioase și ucigătoare. Iar medicul Flavia Groșan va rămâne, în continuare, la fel de toxic pentru cei care ne conduc.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.