AcasăCORONAVIRUSDr. Beatrice Mahler seamănă panică! Ce efecte secundare grave au pacienţii după...

Dr. Beatrice Mahler seamănă panică! Ce efecte secundare grave au pacienţii după Covid-19

mahlerDr. Beatrice Mahler seamănă panică! Ce efecte secundare grave au pacienţii după Covid-19

Din păcate, pandemia a generat fenomenul long Covid. Conform unor studii de specialitate din Marea Britanie, femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite.

Printre aceste simptome sunt oboseala, respiraţia dificilă şi depresia. Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie.

Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației.

Ce este long Covid?

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că este important ca recuperarea după orice boală, dar mai ales după infectarea cu Covid-19, să fie un proces activ, în care să fie implicați medicii de familie, dar și specialiștii, în funcție de simptomele care apar.

Problema de sindrom Long COVID se pune la pacientul care are simptomatologie importantă în timpul perioadei de infecţie, perioadă care se finalizează la cele 14 zile, dar sindromul long covid durează.

Aceste persoane, aproape 90% dintre ele, vor simţi oboseală după ce intră în această etapă care poate dura câteva săptămâni sau chiar luni – durerile articulare, durerile musculare, durerile de cap pot să apară la o parte din ele.

Pentru persoanele cu afectare pulmonară importantă, dispneea la efort, greutatea la respiraţie este un simptom care impactează foarte mult calitatea vieţii alături de tuse„, a precizat dr. Mahler.

Ea a mai zis că persoanele care au trecut prin forme grave ale bolii infecţioase provocate de COVID-19 se recuperează „extrem de încet”.

Sunt persoane cu forme critice de boală, cei care stau în Terapie Intensivă şi care depăşesc momentul de terapie intensivă la care recuperarea funcţiei pulmonare se face extrem de încet, care o perioadă de timp pot să rămână dependenţi de oxigen la domiciliu.

Recuperarea respiratorie şi exerciţiile fizice efectuate în această perioadă împreună cu consulturi făcute în anumită perioadă de timp ajută la recuperarea funcţiei pulmonare şi ameliorarea insuficienţei respiratorii restante după trecerea prin boală„, a mai precizat dr. Mahler.

author avatar
Andrei Ștefan
826 afisari

2 COMENTARII

  1. Dna Mahler sa ne explice de ce se recolteaza plasma cu anticorpi de la pacienti care au avut Covid ( dupa ei, acestia nu au titru mare de anticorpi ) si nu recolteaza plasma de la vaccinati care au un maaaare titru de anticorpi si de lunga durata !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger