AcasăCORONAVIRUSDr. Anthony Fauci sperie: ce se întâmplă în organismul celui care se...

Dr. Anthony Fauci sperie: ce se întâmplă în organismul celui care se vaccinează mai devreme de 8 luni cu a 3-a doză

Dr. Anthony FauciDr. Anthony Fauci sperie: ce se întâmplă în organismul celui care se vaccinează mai devreme de 8 luni cu a 3-a doză

Vaccinul anti-Covid nu este recomandat chiar în orice situaţie. Mai ales, dacă vorbim despre administrarea celei de-a 3 doze. Aceasta nu este benefică într-un interval mai mic de 8 luni de la a 2-a doză. Cel puţin, aşa susţine dr. Anthony Fauci.

Specialistul a spus că oamenii ar trebui să fie înţelepţi şi să dea sistemului imunitar o şansă să se „maturizeze” înainte de a se grăbi să facă doza suplimentară de vaccin anti-Covid.

Administrarea celei de-a treia doze, în cazul vaccinurilor dezvoltate de Pfizer şi Moderna, este programată să înceapă pe 20 septembrie.

A 3-a doză, la libera alegere

Cred că asta ar putea învinge scopul şi din acest motiv am ajuns la opt luni”, a spus dr. Fauci. El a adăugat că guvernul american poate doar recomanda perioada de 8 luni şi, altfel, lasă la latitudinea fiecăruia să aleagă.

Deepta Bhattacharya, profesor de imunobiologie la Universitatea Arizona, a exprimat aceeaşi idee, declarând pentru NBC News că o doză suplimentară administrată într-un timp scurt după cea de-a doua „creşte riscul să nu funcţioneze atât de bine”.

Americanii „fură” startul?

Experţii OMS s-au exprimat împotriva planului administraţiei preşedintelui american Joe Biden, spunând că este „imoral” şi „de neconceput” să înceapă administrarea booster-ului înainte ca oamenii din ţări mai puţin privilegiate să aibă acces măcar la prima doză.

Cine se va vaccina sigur cu a 3-a doză? Lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

 

author avatar
Andrei Ștefan