AcasăCORONAVIRUSDouă persoane cu COVID transferate în Ungaria au murit

Două persoane cu COVID transferate în Ungaria au murit

Două persoane cu COVID transferate în Ungaria au murit (sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor)

Din păcate, sunt vești triste despre două persoane, infectate cu COVID-19, care fuseseră transferate, din România, în țara vecină.

Mai exact, două femei și-au pierdut viața, anunță Ministerul Sănătății, conform news.ro. Potrivit sursei citate, este vorba despre o pacientă în vârstă de 64 de ani, din Timișoara, care fusese transferată în centrul universitar din Szeged și despre o altă femeie, de 63 de ani, din București, care fusese transportată în Debrecen.

Bode: Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi

Anterior în cursul acestei prime zile din săptămână, și liberalul Lucian Bode, ministrul interimar de Interne, făcuse precizări despre situația pacienților transferați în țara vecină, cea care s-a oferit să sară în sprijinul României și să pună la dispoziția pacienților de la noi din țară nu mai puțin de 50 de paturi de Terapie Intensivă.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Și din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, anunțase în cursul zilei de luni Lucian Bode, ministrul interimar de Interne.

Vă amintim că primii pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost duși în țara vecină pe 14 octombrie. A fost vorba despre persoane internate în Capitală și în Timișoara.

“Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat încă de zilele trecute Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, citat într-un comunicat de presă remis de MS.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger