AcasăCORONAVIRUSDouă luni de la startul campaniei de vaccinare antiCovid în România. Câte...

Două luni de la startul campaniei de vaccinare antiCovid în România. Câte persoane au fost imunizate în tot acest timp

Două luni când a început campania de vaccinare antiCovid în România. Câte persoane au fost imunizate (sursa foto: RO Vaccinare/Facebook)

Se împlinesc două luni de când în România s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Pe 27 decembrie anul trecut, Mihaela Anghel, o tânără asistentă de la ”Matei Balș”, avea să fie prima persoană din România care a primit vaccinul împotriva COVID-19. Între timp, din câte arată cele mai recente date făcute publice, vineri, din direcția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), la nivel național au fost vaccinate în total 890.068 de persoane.

Mai exact, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 26 februarie, ora 17.00, arăta astfel:

Persoane vaccinate:

sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

Doze administrate:

sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

Vă reamintim că asistenta Mihaela Anghel a făcut parte din echipa medicală care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger