AcasăCORONAVIRUSDosarele vaccinărilor la chiuvetă sau cât de mare a fost disperarea oamenilor

Dosarele vaccinărilor la chiuvetă sau cât de mare a fost disperarea oamenilor

Oamenii și-au riscat libertatea ca să se protejeze de serul minune

Vigilenții de la DNA nu se ocupă serios de dosarele penale ale achizițiilor frauduloase din starea de urgență, a căror motivare a fost servită pe tavă de Curtea de Conturi a României. Principalul obiectiv al anticorupției este, iată, să vâneze vaccinații la chiuvetă, pe motiv de dare de mită, instigare la fals intelectual și informatic. Și totuși, în opinia mea, aceste fapte nu pot fi considerate infracțiuni.

Am spus-o în câteva rânduri și am să o repet. În România, cel mai probabil, procentul de vaccinați pe bune, nu la chiuvetă, este undeva la 25%, hai 30%, că avem mulți ipohondri. Dovadă sunt cei 217.000 de fani ai paginii de pe Facebook Ro vaccinare, creată de Valeriu Gheorghiță & company, oameni care ar fi dat orice să apuce vreo 4-5 doze de ser salvator și protector. Restul, de 10-15%, adică vreo 2-3 milioane de români, au făcut pe dracu în patru să-și obțină nenorocitul de certificat fără a se înțepa. Cele mai multe au fost cadrele medicale, cărora le-a fost foarte simplu să se vaccineze la chiuvetă, ele însele fiind vaccinatori. Două indicii ar fi pentru acest lucru. Numărul extrem de mic al angajaților din Sănătate care s-au vaccinat la începutul campaniei și nenumăratele apeluri ale personalului medical către Guvern în care acești oameni au solicitat să fie scutiți de vaccinare, pentru că aveau imunitate naturală dată de trecerea prin Covid. Spre deosebire de Novak Djokovic, care, evident, se putea vaccina fictiv foarte simplu, dar a ales să nu dea un asemenea exemplu, ci să încerce să atragă atenția asupra riscurilor, medicii din România, dar și asistentele au preferat să își rezolve problemele lor, ca să nu mai fie hărțuiți de autorități și de unii dintre colegi. Chiar și așa, dacă s-ar face publică o statistică reală, veți observa că probabil jumătate din cadrele medicale apar cu statut de nevaccinat. Chiar dacă public extrem de puțini medici au avut curajul de a spune că vaccinul Covid nu este suficient testat și că face rău, în particular, mulți medici și-au sfătuit apropiații și pe cei în care aveau încredere să nu facă prostia de a se vaccina. Sub nicio formă!

Fenomen mondial

Sigur că vaccinarea la chiuvetă s-a practicat în toate țările lumii, însă foarte puține cazuri au fost investigate. Iar cele care au ieșit la suprafață au vizat, în general, personalități și oameni cu foarte mulți bani. Cel mai recent datează din vara anului trecut, când în Spania au fost depistați 2.200 de vaccinați fictiv, cei mai mulți fiind persoane publice, printre care șefi din Big Pharma, politicieni, actori, medici și fotbaliști. O știre și atât, de altfel, pentru că, foarte rapid, s-a pus batista pe țambal. Răzleț, au mai apărut știri despre vaccinarea la chiuvetă și din Italia, unde un certificat fictiv costa 400 de euro. Prin decembrie 2021, ministrul Lucian Bode declara că România se află pe primul loc în Europa la vaccinări fictive și că acest lucru ar conduce la decredibilizarea țării și a corpului medical. Nimic mai neadevărat. În România doar se mediatiza foarte mult și se vânau aceste vaccinări fictive, cu ascultări de telefoane și toată gama de spionaj. Pentru că, în viziunea guvernanților, nevaccinații constituiau un pericol major pentru sănătatea publică. Și exista riscul ca cetățenii să se infecteze de la un nevaccinat, în loc să se infecteze de la un vaccinat, care, bineînțeles, transmitea virusul mai repede și mai sigur decât un neimunizat regulamentar.

Vinovați fără vină

DNA a anunțat acum că a mai prins un medic de familie, din Dolj, care a vaccinat fictiv o mie de români. Gata, și-au găsit de lucru, pentru că dosarele celor 3.500 de vaccinați la chiuvetă de la Vamea Petea, condamnați prin acorduri de recunoaștere a vinovăției, se cam subțiaseră. Un vaccinat la chiuvetă primește pedepse între 2 ani și 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită (în forma autoratului sau a complicității), instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic. Dar cât de vinovați sunt acești cetățeni? Simplul fapt că a existat vaccinarea la chiuvetă arată că populația nu a avut încredere în vaccinul anti-Covid și că a preferat să-și riște libertatea decât să accepte serul minune. DNA vorbește despre instigarea la fals intelectual și informatic, însă realitatea este că acești oameni nu au avut încotro, fiind obligați, într-un fel sau altul, să se vaccineze, alternativa fiind imposibilitatea de a-și întreține familiile. În fața unui sistem opresiv, la nivel mondial, desigur, omenirea nu și-a permis să refuze serul magic decât într-un singur fel, comițând o infracțiune în care însă vinovăția nu există.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.