AcasăCORONAVIRUSDosar penal pentru o angajată DSP: I-a eliberat un certificat verde fals...

Dosar penal pentru o angajată DSP: I-a eliberat un certificat verde fals unui coleg. Bărbatul a murit de COVID-19

O angajată a Direcției de Sănătate Publică Suceava este cercetată penal după ce i-ar fi eliberat, în mod ilegal, un certificat verde de vaccinare unui coleg. Potrivit documentului, angajatul DSP ar fi făcut două doze de vaccin, ultima la începutul lunii iunie. Bărbatul, însă, a murit de COVID în urmă cu patru zile.

Bărbatul era asistent medical la Direcția de Sănătate Publică Suceava. Atât el, cât și colega sa, care ar fi obținut certificatele pe numele lor fără să-și fi administrat vaccinul, aveau ca responsabilitatea introducerea datelor în sistemul național cu privire la imunizarea populației. Angajata DSP este acum cercetată penal.

Familia a refuzat intervenția chirurgicală

Angajatul DSP a murit la vârsta de 58 de ani, pe 14 noiembrie, la două săptămâni după ce a fost diagnosticat cu Covid 19 și internat.

”Pe parcursul spitalizării starea lui s-a agravat, a făcut și o complicație pentru care necesita o intervenție chirurgicală, dar pacientul și familia au refuzat”, spune Dan Teodorescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Pentru că bărbatul nu avea comorbidități, moartea sa a stârnit suspiciuni în rândul colegilor. În urma verificărilor interne s-a descoperit că o colegă l-a ajutat să obțină certificatul de vaccinare, potrivit căruia bărbatul s-ar fi imunizat cu două doze, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Suceava este pe primul loc la imunizarea populației

”S-a primit în cursul zilei de ieri o sesizare din partea DSP-ului cu privire la o suspiciune de falsificare a unor certificate de vaccinare. Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual”, a declarat Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, citată de digi24.ro.

Autoritățile verifică acum dacă mai sunt și alte astfel de cazuri, mai ales că județul Suceava este pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește vaccinarea populației împotriva COVID-19.

author avatar
Alina Costache
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. TERMIATI CU RAHATUL ASTA DE SUBIECT,75% DINTRE ;POLITICIENI,OFICIALI ZIARISTI,SANATATE si alte cateva instituii sunt vax in fals ! NEAMURILE lui ARAHAT conduceau CENTRU VAXI ,unde se practica vaxi fals,ce credeti ca stia arahatul din moment ce s-a pus batista pe tambal?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger