AcasăCORONAVIRUSDonațiile de vaccinuri nu opresc pandemia

Donațiile de vaccinuri nu opresc pandemia

Pandemia nu se va încheia până când nu va fi controlată în întreaga lume.

Numărul deceselor Covid din țările în curs de dezvoltare reprezintă 85% din nivelul global, față de 15% în țările bogate.

Liderii statelor G7, care s-au adunat la sfârșitul săptămânii trecute în Marea Britanie, au anunțat noi angajamente care vor aduce donațiile lor colective de vaccin la un miliard de doze în 2021 și 2022.

Jumătate din aceste doze nou promise vor proveni dintr-un acord al guvernului SUA cu Pfizer.

Aceste donații sunt generoase. De asemenea, este binevenit  sprijinul președintelui Joe Biden pentru reununțarea la brevetele de vaccin, chiar dacă UE se opune.  Dar lumea are nevoie de 10 miliarde de vaccinuri livrate cât mai curând posibil.

Toți cei patru producători occidentali de vaccinuri utilizate( Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson și AstraZeneca) s-au străduit să depășească problemele de producție și să își îndeplinească angajamentele față de țările bogate.

Producerea de miliarde de doze de vaccin este un proces în trei etape.

În prima fază, producătorii au nevoie de permisiunea pentru a face vaccinul. Asta ar realiza parțial o renunțare la brevetele de vaccin la Organizația Mondială a Comerțului.

A doua fază presupune ca noul producător să primească transferul de tehnologie – și, dacă este posibil, un angajament de asistență tehnică – de la compania occidentală.

Faza finală este asigurarea materiilor prime și a altor componente pentru a realiza efectiv vaccinul.

Zeci de producători de produse farmaceutice din India,de exempu, ar putea produce cu ușurință vaccinul J&J, deoarece facilitățile necesare pentru a face acest lucru există deja.

Un număr și mai mare dintre aceștia ar putea produce vaccinurile ARNm Moderna sau Pfizer, care se bazează pe un proces chimic și nu unul biologic, dacă încep acum să-și modernizeze instalațiile.

America Latină are producători de vaccinuri, la fel și Asia și Africa.Companiile farmaceutice cu sediul în Israel, Canada și Danemarca  doresc să se alăture efortului, notează The Atlantic.

“Biden și alți lideri G7 trebuie să-și facă investițiile în vaccinuri să funcționeze pentru lume și au puterea de a face acest lucru. Guvernul SUA a finanțat J&J și Moderna; guvernul britanic a sprijinit în mod semnificativ AstraZeneca; iar guvernul german a finanțat Pfizer și BioNtech. G7 trebuie să ofere lumii posibilitatea de a se vaccina”, a afirmat Chelsea Clinton, fiica fostului președinte american Bill Clinton, în prezent profesoară la Columbia University, New York.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
166 afisari

3 COMENTARII

  1. Doar o mica corectare: „Pandemia nu se va încheia până când nu va fi controlată în întreaga lume” este de fapt „Pandemia nu se va încheia până când nu va fi controlată întreaga lume”.

  2. Plandemia se va incheia oricum, problema e ca se va incheia curand in lacrimi, sange si razboaie si aventura pe Terra a celor 7 miliarde de maimute pe 2 picioare !! 🙂 Asta e, a fost frumos, dar curand incepe adevarata Selectie Naturala, apoi canibalizarea intre state, si la sfarsit vor ramane numai palcuri de maimute, pe ici-colo !! Covid Macht Frei, bai Billie Fukin` Gates si Faucci, o sa va manance astia de vii, bai tampitilor globalisti ordinari, veti culege ceea ce a-ti semanat !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger