AcasăCORONAVIRUSDoi pacienți cu varianta Omicron, la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de un...

Doi pacienți cu varianta Omicron, la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de un secretar de stat în MS

Doi pacienți cu varianta Omicron, la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de un secretar de stat în MSDoi pacienți cu varianta Omicron, la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de un secretar de stat în MS (sursa foto: bzi.ro)

Sunt informații noi cu privire la cazurile de infectare cu tulpina Omicron depistate în România.

Doi dintre pacienții aflați în spital, fiind confirmați cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2, sunt la Terapie Intensivă. Anunțul a venit de la Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății (MS). Care a precizat, la Digi 24, că aceste două persoane aflate la ATI au afecțiuni cronice.

Din cazurile pe care le cunoaștem – 183 cazuri secvențiate – 30 dintre acestea sunt spitalizate și două sunt chiar în Terapie Intensivă, fiind vorba de două persoane cu boli cronice importante”, a declarat Adriana Pistol.

Ce comunicase MS în 5 ianuarie

Până ca șefa Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile să facă aceste precizări, se aflase, dintr-un comunicat transmis de MS în 5 ianuarie, că la acea dată se știa că numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 ajunsese la 183.

„În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, se mai menționa în comunicatul de presă transmis din direcția ministerului condus de către Alexandru Rafila în data de 5 ianuarie.