AcasăCORONAVIRUSDoctorul Virgil Păunescu, anunțul care îi sperie pe români: „Sunt mai multe...

Doctorul Virgil Păunescu, anunțul care îi sperie pe români: „Sunt mai multe variante ale noului coronavirus”

virgil-paunescuDoctorul Virgil Păunescu, anunțul care îi sperie pe români: „Sunt mai multe variante ale noului coronavirus” / foto: Mediafax

Doctorul Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, a făcut un anunț care sperie întreaga țară. Specialistul este de părere că sunt foarte multe variante ale noului coronavirus.

Cercetătorii sunt în alertă din cauză că este posibil să circule în România mai multe mutații periculoase ale virusului SARS-COV-2 care să nu fi fost detectate încă. Deocamdată, au fost depistate doar patru cazuri cu noua tulpină a coronavirusului, care a apărut prima oară în Marea Britanie.

Virgil Păunescu susține că noul virus este instabil, care se pretează la mutații foarte ușor.

„Noi am făcut un studiu pe ceea ce s-a secvențializat până acum în România. Din 100-120 de pacienți de la care s-a recoltat virus și s-a făcut secvențializare, 25 aveau mutații fără mari consecințe.

E un procent care ne-a surprins și nu ne-a surprins. E un virus nou, instabil, care se pretează la mutații foarte ușor și tocmai în acest lucru constă și periculozitatea lui”, a spus specialistul la Antena 3.

Potrivit bilanțului publicat duminică, în România au fost înregistrate 3.082 de cazuri noi de coronavirus. Bilanțul crește astfel la 671.284 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Dintre aceștia, 598.610 pacienți au fost declarați vindecați.

author avatar
Andreea Vlad