AcasăCORONAVIRUSDoctorii au studiat ce reacţii chimice au loc în organismul unui pacient...

Doctorii au studiat ce reacţii chimice au loc în organismul unui pacient vaccinat cu o singură doză de Pfizer sau AstraZeneca. Rezultatul e ŞOC!

pfizer-vaccinDoctorii au studiat ce reacţii chimice au loc în organismul unui pacient vaccinat c-o singură doză de Pfizer sau AstraZeneca. Rezultatul e ŞOC!

Specialiştii au verificat ce se întâmplă în organismul unui pacient vaccinat c-o singură doză de Pfizer sau AstraZeneca. Rezultatul? Vaccinul reduce cu 65% riscul de infectare cu Covid și asigură protecție atât persoanelor în vârstă sau vulnerabile cât și celor tineri și sănătoși.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 350.000 de persoane. Rezultatele publicate de Universitatea Oxford și Institutul Național de Statistică din Marea Britanie reprezintă o veste încurajatoare pentru campania de vaccinare.

Este primul studiu care arată impactul vaccinării în ceea ce privește apariția de noi cazuri de infectare și reacția de imunizare raportate la un grup mare de oameni reprezentativ pentru întreaga populație adultă.

Ce se întâmplă la 3 săptămâni de la vaccinare?

Specialiştii au realizat că, la 21 de zile după administrarea primei doze a vaccinului AstraZeneca sau a vaccinului Pfizer, ratele noilor infectări au scăzut în toate categoriile de vârstă cu valoarea medie de 65%.

Această valoare include o scădere a infecţiilor simptomatice de 74% şi o scădere a infecţiilor fără simptome de 57%.

Scăderea cazurilor totale de infectare şi scăderea infectărilor simptomatice au fost şi mai mari după administrarea dozelor de rapel: 70%, respectiv 90%, au raportat autorii studiului, potrivit cărora au existat efecte similare şi în rândul persoanelor care au trecut anterior prin maladia COVID-19.

Organismul a dezvoltat anticorpi

Cercetătorii susțin că organismul a dezvoltat mult mai repede un volum mult mai mare de anticorpi după administrarea primei doze cu serul Pfizer, pentru ca ulterior să scadă la un nivel similar cu cel oferit de serul AstraZeneca, mai ales la persoanele în vârstă.

Deși reacția sistemului imunitar a fost diferită, autorii studiului spun că un nivel ridicat de anticorpi a fost atins la 95% din persoanele care au participat la cercetare.

author avatar
Andrei Ștefan