AcasăCORONAVIRUSDispare pandemia din România după valul 5! În două luni scăpăm și...

Dispare pandemia din România după valul 5! În două luni scăpăm și de o parte din restricții

pandemieDispare pandemia din România după valul 5! În două luni scăpăm și de o parte din restricții

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre etapele unei posibile relaxări în România după valul 5 al pandemiei de Covid.

Întrebat care ar fi etapele unei posibile relaxări din luna martie și la ce măsuri putem renunța pentru început, Gheorghiță a precizat că în mod sigur masca de protecție va fi ultima pe listă.

„Aș putea să fiu mai sigur la ce vom renunța ultima oară, la purtarea măștilor de protecție. Este ultima barieră la care foarte probabil se va renunța. Dacă stau să mă gândesc la faptul că vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie, probabil că se vor schimba acei indicatori de la care procentul de persoane care participă la anumite evenimente în spații închise sau chiar deschise – evenimente cu număr mare de persoane – va fi modificat.

Probabil că la un moment dat se va renunța și la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de vaccinare sau a unuia de trecere prin boală. Cred că toate aceste lucruri în viitor vor fi modificate și, repet, se va modifica această această abordare din punct de vedere al controlului epidemiologic”, a spus Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

Masca rămâne obligatorie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în aproximativ 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie ar urma să fie luate măsuri de relaxare.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus recent Rafila, pentru Digi24.

Potrivit unui bilanț provizoriu, sâmbătă, 29 ianuarie, este a patri zi consecutiv cu peste 30.000 de infectări. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 30.168 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 75 decese, dintre care 3 anterioare.

author avatar
Andreea Vlad
519 afisari

7 COMENTARII

  1. Pentru voi „eroilor” care v-ați umplut de bani după urma morților, pentru voi criminalilor urmează TRAGEREA ÎN ȚEAPĂ! PE RÂND, SĂ NU VĂ-NGHESUIȚI!

  2. Bai Ghoerghitza Muitza, mai bine zii tu la romanasi de ce nu vrei sa ii vaxxinezi fortat in cap pe rahatii tai mici de copii xerox pe care ii ai tu in curte ? Cica le lasi doxele altora, adica alora mai dusi cu pluta, ca e clar ca tu nu esti vaxxinat in cap, nici mata nu e, in tine au bagat numai placebo, asa cum a-ti bagat in toti specialli vostrii in primavara, numai la aia mai naivi si la idiotii inutili care chiar sunt dusi cu pluta si au vrut sa devina niste cobai fazani a-ti bagat adevaratele vaxxinuri otrava, cele cu seria 3 in capat, ca doar stii si tu despre ce e vorba, bai criminalule hot obedient al elitelor globaliste !!

  3. Vedeti, bai astia care nu sunteti vaxxinati incap, gubernantii vostrii din Walachistan au gacut mare sedinta CSAT miercuri, unde Ciukalaul si kohorta lui de mercenari criminali au zis ca totul e OK, poporul poate sa doarma linistit, au facut ei un plan secret care va fi pus in aplicare in caz ca va ataca rusnacii aia dusi cu pluta, deci e cam clara treaba !! Adica, in ziua in care incepe razboiul in Ukraina, incepe si razboiul civil in spatiul danubiano-pontic, zis si colonia esuata bananiera !! Mai mult ca sigur ca pe astia vaxxinati o sa ii prinda de pe strada cu dubitele lor negre, si o sa ii livreze pe frontul de est, ca si carne de tun, de unde vor fi inapoiati ca si carne tokata !! Ha ha ha 🙂 Bai, aia e, s-a cam terminat cu Plandemia lor de kakat, acum e timpul sa inceapa razboiul !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger