AcasăCORONAVIRUSDiscuții esențiale în privința situației din Capitală. Ministrul Sănătății: Nicio măsură nu...

Discuții esențiale în privința situației din Capitală. Ministrul Sănătății: Nicio măsură nu poate fi exclusă – VIDEO

Discuții esențiale în privința situației din Capitală. Ministrul Sănătății: Nicio măsură nu poate fi exclusă - VIDEO (foto. Facebook/Guvernul României)

Intră sau nu Bucureștiul în carantină ca urmare a situației cazurilor de COVID și a depășirii pragului de incidență de 6 la mie? Este întrebarea la care locuitorii Capitalei așteaptă un răspuns de la oficiali.

În acest context, înaintea unor discuții importante, la nivelul factorilor de decizie, cu privire la situația Capitalei, ministrul Voiculescu a făcut unele precizări. ”Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată atât timp cât este vorba de sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare”, a declarat ministrul Sănătății.

După cum premierul a anunțat, în cursul zilei, de la ora 13 era programată să începă o ședință o nouă ședință la Ministerul Sănătăţii. Din câte s-a aflat, la discuții participă și reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

La finele acestor discuții s-ar putea anunța măsuri. ”Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate, cel mai probabil, un set de măsuri, care da, înseamnă și restricții”, a anunțat, marți, Vlad Voiculescu, înaintea acestor dezbateri.

”În acest moment nu vorbim despre carantinare”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Mesajul premierului

Anterior în cursul acestei zile, premierul Cîțu le cerea locuitorilor Capitalei să aștepte decizia oficială. ”Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să ignore scenariile, să aștepte decizia”, a declarat șeful Executivului.

”Această cifră (rata de incidență-n.n) reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informaţii pe care le luăm în calcul. (…) Trebuie să vorbim cu alţi specialişti şi din domeniul economic, vedem care sunt implicaţiile, după aceea vom lua o decizie. Când vom lua decizia, o vom anunţa. În acest moment nu discutăm de carantină”, a completat premierul.