AcasăCORONAVIRUSDin Wall Street până în Silicon Valley: dictatura vaccinării

Din Wall Street până în Silicon Valley: dictatura vaccinării

Tor mai multe companii americane decid să impună vaccinarea angajaților lor, altfel vor fi concediați.

United Airlines le-a cerut tuturor celor 67.000 de angajaţi să se vaccineze anti-Covid până la sfârşitul lunii octombrie. Directorul, Scott Kirbey, “știe” că unii dintre ei “nu vor fi de acord cu această decizie”.Cine refuză își va căuta de lucru în altă parte.

Canalul de știri CNN a concediat trei angajați care și-au încălcat politica de sănătate venind la muncă fără a fi imunizați împotriva virusului. “Să fie clar: avem o politică de toleranță zero în acest sens”, a scris președintele CNN, Jeff Zucke.

Pe Wall Street, banca de investiții Morgan Stanley și managerul de active BlackRock au indicat  că doar angajații vaccinați vor avea acces la sediul lor.

În Silicon Valley, Google, Facebook și Microsoft au luat decizii similare în ultimele zile.

Amazon a impus tuturor angajaţilor din Statele Unite să poarte o mască la locul de muncă, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, deoarece varianta Delta se extinde în ţară.

La rândul său, gigantul din carne Tyson Foods a anunțat că vaccinul va fi obligatoriu pentru toți angajații săi, în birouri și abatoare, din 1 noiembrie.

“Odată cu explozia de contaminări legată de varianta Delta,este momentul potrivit pentru a face următorul pas”, a declarat Claudia Coplein, medicul șef al companiei.

Firmele „așteptau să vadă câți angajați se vor vaccina mai întâi”, spune  Peter Cappelli, profesor de management la Wharton School.

Walmart, de exemplu, cel mai mare angajator privat din SUA, a impus obligativitatea vaccinului pentru angajații de la sediul central, dar nu și pentru cei din supermarketuri și depozite, mai ales în zonele rurale.

Angajatorii au dreptul să solicite vaccinarea angajaților care se deplasează la locul de muncă, cu excepții din motive medicale, conform Agenției Federale SUA pentru Aplicarea Legilor împotriva Discriminării la locul de muncă (EEOC) sau obiecției religioase.

Dacă marile companii merg pe linia acestei politici de vacinare, IMM-urile, în special, nu  doresc să-și asume riscul plecării unor angajați anti-vaccin, pentru că întreaga Americă se confruntă cu dificultăți la recrutare în diferite sectoare și cu o lipsă acută a forței de muncă.

„Nu știu cum vom ieși din această mizerie. Multe afaceri se luptă să supraviețuiască, iar obligativitatea vaccinării va agrava situația, deoarece mulți oameni nu au încredere în sistem”, a subliniat Michael Urban, profesor  la Școala de Științe ale Sănătății de la Universitatea din New Haven.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
316 afisari

1 COMENTARIU

  1. CONSTITUTIE ???????????,LEGI !!!!!!!!!!!!!!!!,DEMOCRATIE !!!!!!!!!!!!!!,LIBERTATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!,PROSTIE !!,AFACERE !!,COMPLICITATE !!,
    TOATE ACOLO UNDE -I DOAR RECLAMA , VOPSIT GARDUL !,SI RESTUL INCEPE SA PUTA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger