AcasăCORONAVIRUSDezvăluiri uluitoare despre Covid-19. Șeful echipei de experți OMS, trimisă la Wuhan,...

Dezvăluiri uluitoare despre Covid-19. Șeful echipei de experți OMS, trimisă la Wuhan, a spus tot adevărul

covid-19Dezvăluiri uluitoare despre Covid-19. Șeful echipei de experți OMS, trimisă la Wuhan, a spus tot adevărul

Autoritățile chineze au fost demascate! Numărul persoanelor infectate era mult mai mare în decembrie 2019 decât a fost anunțat, susține un expert de top din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Deși s-a spus inițial că era vorba de un număr de 174 de infectări (100 depistate prin teste și 74 prin diagnosticare), în realitate numărul bolnavilor era de aproximativ 1000, susține coordonatorul misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek.

„Virusul circula pe scară largă în Wuhan în decembrie”, a declarat specialistul pentru CNN. Dar pentru a afla cu exactitate, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au nevoie de acces la sute de mii de fiole de sânge, iar guvernul chinez nu acceptă acest lucru.

Echipa de experți a OMS a avut, de asemenea, șansa de a vorbi cu primii pacienți chinezi care au spus că au fost infectați, inclusiv cu un angajat în vârsta de 40 de ani, fără antecedente de călătorie, care a raportat că a fost infectat pe 8 decembrie.

În decembrie 2019, în Wuhan erau 13 tulpini ale coronavirusului

În ciuda faptului că la început nu s-au știut prea multe informații despre noul coronavirus, cercetătorul OMS a dezvăluit că mai mulți oameni prezentau simptome specifice ale infecției în 2019, ceea ce înseamnă că mai multe tulpini erau deja răspândite, fără a fi studiat fenomenul.

Embarek, care recent s-a întors în Elveția din China, a spus că în decembrie 2019 existau deja 13 tulpini de coronavirus, relatează CNN.

Expertul a mai spus că misiunea OMS – din care au făcut parte 17 oameni de ştiinţă ai OMS şi 17 cercetători chinezi – a extins tipul de material genetic examinat la cazurile din decembrie. Asta le-a permis să examineze probe genetice parţiale şi nu doar pe cele complete. Drept rezultat, au putut pentru prima dată să colecteze 13 secvenţe genetice diferite ale virusului SARS-CoV-2 din decembrie 2019.

author avatar
Andreea Vlad