AcasăCORONAVIRUSLegea tăcerii, încălcată de un medic medic român. Declarații INCREDIBILE despre cum...

Legea tăcerii, încălcată de un medic medic român. Declarații INCREDIBILE despre cum sunt tratați „ca vitele” pacienții internați la ATI – VIDEO

În plină perioadă în care se discută intens despre situația COVID, pe fondul creșterii cazurilor noi de infectări cu coronavirus depistate în unele zone ale țării, ies la iveală informații șocante. Vizează felul în care ar fi tratați unii pacienți aflați la Terapie Intensivă dedicată bolnavilor COVID din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu. Sunt detalii absolut înfiorătoare.

Dezvăluirile terifiante – publicate de ziarul local Turnul Sfatului – vin din direcția unui cadru medical care a lucrat acolo, care a ales să nu își dezvăluie identitatea. Persoana în cauză susține, însă, că va da declarații procurorilor în cazul în care se va declanșa o anchetă, pentru că poate proba cele spuse.

Astfel, conform sursei citate, toți pacienții care ajung la ATI ar fi sedați încă din primele ore. ”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. Cum îți explici că vine din spital un caz. O doamnă operată, «deschisă, închisă» de un chirurg anume. O ciroză hepatică. S-a gândit să o ducă în modular să mai moară unul de COVID. Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, susține bărbatul, căruia publicația i-a atribuit ”identitatea” Domnul S.

Mărturie: Eu nu m-am făcut asistent să-i omor prin sedare

Bărbatul care face dezvăluirile susține că s-a închinat când a văzut ce se derulează prin fața ochilor săi. ”Eu am intrat cu alt scop acolo. Am intrat prost, nevinovat, plin de energie, cu sufletul curat să ajutăm că m-am săturat de COVID. Și când colo… Eu nu m-am făcut asistent să-i omor prin sedare. Nu vreau ca mama mea să se răsucească în mormânt, să spună «ăsta nu e copilul meu». Din prima zi când am intrat, m-am îmbrăcat și mi s-a făcut rău. Mă închinam, nu-mi venea să cred. Am mers acasă, nu se poate. Salvatorul nu poate fi criminal, el trebuie să salveze vieți. Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Am văzut oameni care efectiv mor de vii. (…) Nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu.

O singură doamnă am văzut că a deschis ochii, intubată fiind, cu sedare în venă. M-am gândit, Doamne, Dumnezeule nu e un doctor să o supraveghem, poate reîncepe să respire singură. Nu. Mi s-a spus să mărim sedarea la maxim și să-i mai băgăm și Midazolam (n.r. – este un medicament cu acțiune de scurtă durată utilizat pentru a induce sedarea, o stare de calm, somnolență sau somn și care înlătură anxietatea și tensiunea musculară), pe lângă Propofol și Fentanyl. Sunt convinsă că acea femeie a murit de vie. Și altă femeie, și alți bărbați. Ei practic nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”, susține sursa în cauză.

”Să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite…”

Bărbatul care a lucrat la ATI în spitalul amintit și-a continuat dezvăluirile cu privire la pacienții sedați.

”Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală”, mai susține același cadrul medical.

”Sistemul e super OK, noi, oamenii din sistem, nu suntem OK”

Nu sunt singurele aspecte asupra cărora s-a oprit cadrul medical care a ieșit cu dezvăluirile terifiante. ”Știu că mor mâine și nu pot muri liniștit. Nu vreau să se ridice modularul, există COVID, dar în Sibiu nu se moare de COVID. Dacă tot ajung oameni în acel modular pe care l-a pus Arafat, sunt convins că atunci când a plecat a dat dispoziții să fie totul în regulă. Eu nu zic că sistemul e de vină, ci oamenii din sistem. Clar. Sistemul e super OK, noi, oamenii din sistem nu suntem OK. Această crimă, și știu ce spun, trebuie oprită. Acel modular e făcut ca terapia să rămână terapie, să se poată duce bolnavii cronici, iar dacă în acest modular se omoară cu zile, atunci ce rol mai are? Abator e puțin spus. Niciodată nu am crezut că noi, oamenii, ne omorâm între noi.

Sunt băgați rezidenți la înaintare, de anul unu, de anul doi. Sunt supravegheați o dată pe săptămână de un medic în cel mai bun caz. În comparație cu Cluj sau Alba, e inuman ce e aici. În Alba sunt camere pe pacient, nu se poate ascunde nimic. Acolo, când iese și spune că am făcut tot ce am putut, dar a murit, îl crezi. Una angajată cu buletinul de unde să știe că nu se face o injecție cu acul îndoit? Noi nu ne putem omorî sibienii între noi”, acuză bărbatul.

author avatar
Andrei Coman
711 afisari

2 COMENTARII

  1. ” Sistemul ” e de vină. Se omoară oamenii cu zile din ordinele și cu acordul sistemului. De Covid se moare foarte puțin și se știe ce categorii sunt cele mai afectate. Avem de-a face cu niște CRIMINALI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger