AcasăCORONAVIRUSDezvăluiri terifiante despre pacienții de la ATI Sibiu. Managerul spitalului reacționează: „Este...

Dezvăluiri terifiante despre pacienții de la ATI Sibiu. Managerul spitalului reacționează: „Este în acord cu procedurile medicale”” – VIDEO

foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu/Facebook

Dezvăluirile șocante ale cadrului medical sibian care a ieșit în presă cu mărturii greu de imaginat, referitor la situația de la ATI COVID de la Spitalul Județean (SJ) Sibiu, au generat o primă reacție din partea managerului celei mai mari unități spitalicești din județul amintit.

Florin Neag a adus în discuție, din start, faptul că respectivul cadru medical care a făcut aceste dezvăluiri nu și-a făcut publică identitatea. ”Sunt surprins că, într-o astfel de perioadă, în care noi toți ar trebui să avem încredere în tot ceea ce înseamnă instituție din sistemul sanitar, analizăm astfel de apariții în presă, în sensul de discuții și acuzații expuse în anonimat”, a susținut Neag, luni, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Citiți și: Dezvăluiri terifiante despre pacienții de la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Sibiu: ”Să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite…”

Cum vede lucrurile managerul spitalului

Mai mult, managerul spitalului județean susține că a fost personal să vadă ”zona roșie”a Terapiei Intensive de la unitatea medicală, iar concluziile sale sunt cu totul altele decît cele care rezultă din materialul de presă publicat de un ziar local, în care sunt redate dezvăluirile cadrului medical rămas anonim. ”Vreau să vă spun că am fost personal, costumat și îmbrăcat cu protecția necesară, în zona roșie a ATI-ului din Spitalul Județean și dotarea și modul în care oamenii se comportă în această secție a spitalului mi s-a părut una peste limitele la care să zic te-ai aștepta de la un spital în sistemul sanitar din România”, susține Florin Neag.

Întrebat, concret, dacă e adevărat că oamenii sunt sedați la câteva ore după ce ajung pe secția de ATI – cum reiese din recentele dezvăluiri de presă – managerul SJ Sibiu a dat următorul răspuns: ”Eu în momentul în care am intrat în secție am văzut oameni cu care am putut comunica. Nu cred că cu un om sedat se poate comunica. În momentul în care oamenii sunt intubați, într-adevăr, acolo lucrurile stau diferit și bănuiesc că este în acord cu procedurile medicale să existe și o stare de sedare, în momentul în care ai acele tuburi introduse în plămâni, pentru a asigura necesitatea de oxigenare respectivă”.

E de menționat faptul că Neag a fost numit manager interimar al SCJU Sibiu în luna ianuarie a acestui an, din dispoziția șefei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger