AcasăCORONAVIRUSDevine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane? Tătaru a ieșit la...

Devine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane? Tătaru a ieșit la rampă și a prezentat scenariul: ”Ne gândim la …” – VIDEO

Devine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane? Tătaru a ieșit la rampă și a prezentat scenariul: ”Ne gândim la ...” - VIDEO (foto: Facebook)

După ce s-a vorbit în ultima vreme despre faptul că la nunțile din România, în funcție de incidența COVID-19, s-ar putea folosi certificatul verde, o decizie oficială nefiind, luată, însă, fostul minstru al Sănătății, Nelu Tătaru, actualmente consilier onorific al premierului Cîțu, a adus în discuție un subiect sensibil – varianta introducerii vaccinării obligatorii.

Nelu Tătaru îi propune lui Florin Cîțu introducerea obligativității vaccinării pentru anumite categorii profesionale și pentru pacienții la risc, potrivit digifm.ro.

”Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare esențiale să fie testați săptămânal. (…) Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în contextul în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU (…). Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care parcă este mai agresiv decât l-am avut într-un val unu sau doi”, a declarat Tătaru.

Întrebat, în afara cadrelor medicale, de sistemul de sănătate, ce alte persoane mai intră în această categorie a activităților considerate esențiale, Tătaru a răspuns: ”tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV-SIDA, (bolnavi) oncologici, transplantați, tot ce înseamnă imunodeprimați”.

Ce a mai anunțat Tătaru – în cazul cadrelor didactice și al polițiștilor

Nu e singurul aspect asupra căruia s-a oprit oficialul. S-a aflat că s-ar putea ajunge la testare săptămânală. ”Se face (testarea – n.r.), în general, săptămânal. (…) Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze, putem folosi acești bani pentru aceste testări”, a mai declarat oficialul.

Întrebat dacă și cadrele didactice intră în această categorie, Tătaru a răspuns: ”În acest moment în jur de 66% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, iar copiii în jur de 13%. Cred că acea mobilitate accentuată găsește și un loc pentru transmitere. Cred că trebuie să ajungem și în acest sector esențial în care trebuie să înțelegem că efectiv vaccinarea nu reprezintă marele pericol care împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl așteptam de un an de zile”.

De asemenea, a fost întrebat și despre categoria reprezentată de polițiști, pompieri, jandarmi, la nivel de interacțiune cu oamenii. ”Vaccinarea a început cu acest categorii. Cred că ar trebui să începem reașezarea vaccinării și a testării tocmai la fel cum am început, în funcție de importanța desfășurării activității a unei comunități, a unei societăți”, a mai declarat consilierul onorific al premierului.

Aproape 4.000 de cazuri noi raportate

Declarațiile lui Tătaru au venit în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

”Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați”, a mai precizat sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
189 afisari

6 COMENTARII

  1. Mortii ma-tii de nazist imputit!
    Vine ea votarea!
    Langa taranisti cu voi grijania mamii voastre de anti-romani!

  2. @ Dacă medici ca Tătaru ,care acordă interviuri la gazete, pot să ofere rezultate pe bază de analize dacă persoanele care se verifică au anticorpi de COVID, ?

  3. @Deci, dacă Ministerul Sănătății pune la dispoziția celor interesați să afle dacă au anticorpi COVID, locații la care se pot face analize de acest fel, ?

  4. & Bă, de vaccinat să se vaccineze întâi ăia de i-au votat și cărora nu le-au zis că îi votează ca să îi vaccineze, și care mai vor să se vaccineze, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger