AcasăCORONAVIRUSDevine masca obligatorie și în aer liber? Premierul Orban, precizări de ultim...

Devine masca obligatorie și în aer liber? Premierul Orban, precizări de ultim moment

Purtarea măștii de protecție a fost inclusă în rândul măsurilor recomandate de specialiști, în perioada de criză provocată de noul coronavirus.

Aceasta este obligatorie în spațiile publice închise, la fel și în transportul public în comun – autobuze, tramvaie, metrou și nu numai.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri noi, la nivel național, Guvernul ia în calcul varianta să se impună purtarea măștilor de protecție și în unele spații deschise în care apar aglomerări. Precizări în acest sens au venit chiar de la șeful Executivului, luni, la finele unei ședințe avute la sediul PNL, partid pe care îl conduce Ludovic Orban.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitete județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber – de exemplu o piață sau o faleză unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măștii în astfel de spații foarte aglomerate. E în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale”, a menționat Orban, în fața presei – purtând mască sanitară la declarații.

Alte măsuri în analiză

Totodată, prim-ministrul a adăugat că se află la nivel de analiză și alte posibile măsuri, de această dată vizând programul teraselor și al cluburilor, mai exact o eventuală limitare a orarului de funcționare a acestor localuri, dar și respectarea regulilor de distanţare pe plajă.
„Este foarte greu de identificat dacă un număr de persoane reprezintă o familie sau nu. Și atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare, pentru toți cei care sunt pe plajă”, a admis premierul.

Câte cazuri COVID sunt în România

În așteptarea raportării oficiale de luni, vă reamintim că datele comunicate duminică de autorități au indicat că în România fuseseră înregistrate, în ultimele 24 de ore, 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și că la Terapie Intensivă se aflau 351 de pacienți. ”Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, anunțau reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

author avatar
Cristina Stefan
342 afisari

5 COMENTARII

  1. Guvernul analizeza terasele ! Astia chiar munceste pentru noi !

  2. Analizeaza PROGRAMUL TERASELOR SI AL CLUBURILOR , chiar MUNCESC pentru romani , io am chiulitara de la scoala si am jucat barbut cu boschetarii sub pasarela garii Tiraspol .

  3. Bai sugatorule de puliiiiiiiiiiiiiiiii , lasa-ne cu masca ta ! OKKKKKKKKKKKKKKKK, Baga-ti masca in cur bai idiotule !

  4. La Balaceanca sifiliticule , ai inebunit dracului de tot ! …ti-a luat dumnezeu si ultima picatura de minte oligofrenuleeeeeeeeeeeeee ! ….pune-ti masca pe pulaaaaaaaaaaaaaaaa bai sifiliticuleeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger