AcasăCORONAVIRUSDetalii importante despre vaccinul antiCovid. Se va vaccina Raed Arafat? ”Ce folosim...

Detalii importante despre vaccinul antiCovid. Se va vaccina Raed Arafat? ”Ce folosim noi, o să folosească toată Europa” – VIDEO

Precizări importante despre vaccinul antiCovid. Se va vaccina Raed Arafat? ”Ce folosim noi o să folosească toată Europa” - VIDEO

În contextul în care se vorbește intens, în ultima perioadă despre campania de vaccinare împotriva noului coronavirus și despre pregătirile care se fac în România, în așteptarea disponibilității unui vaccin, secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că vaccinul nu va fi obligatoriu și că ”ce folosim noi o să folosească toată Europa”.

Mai mult, Arafat a anunțat ce va face în acest caz. ”Vă spun, personal, pentru mine, în momentul în care mi se spune, da, e rândul să te vaccinezi, eu mă vaccinez. Pentru că ştiu că asta este soluţia să nu trec eu sau alţii din jurul meu printr-o problemă care pune viaţa în pericol şi nu numai. Îţi afectează viaţa pe o durată foarte lungă, încă nici nu ştim care este durata de impact a virusului asupra corpului. Până acum vedem că are un impact de lungă durată. Dacă va dispărea acest impact sau nu, încă e prea devreme să spunem. Încă sunt oameni la un an de la infecţie cu sechele pulmonare şi cu sechele generale după infecţie, oameni care au trecut mai uşor prin infecţie”, a declarat secretarul de stat, luni seară, într-o intervenție la Digi 24.

Cum vede unele reacții publice

Întrebat despre unele reacții apărute în spațiul public, inclusiv din rândul unor cadre medicale, secretarul de stat a punctat: ”Normal, pot fi, şi o să explice colegii specialişti, anumite efecte secundare obişnuite care trec, nu este nicio problemă cu ele. Astea toate vor fi explicate. Dar niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare şi nu vorbim de probleme majore aici. Dar fiecare vaccin va fi explicat, lucrurile vor fi foarte transparente”, a declarat Arafat.

Cifre importante

Șeful DSU a explicat ce se întâmplă după vaccinare, dar a adus în discuție și procente. ”După injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului respectiv. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele din vaccinuri. (…) Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Nu este suficient să fim 1.000 sau 2000 vaccinați, în mod normal ca să ai un efect real de a întrerupe lanțul de răspândire, trebuie să ajungi să vaccinezi 60-70% din populație și acest lucru este clar că va dura, nu numai la noi, va dura în toată lumea. Ce faci prin vaccinare – în primul rând este că te protejezi şi protejezi şi pe ceilalţi din jurul tău. Asta este cert. (…) Cu cât se vaccinează mai mulţi (…) cu cât oprirea răspândirii şi revenirea la o stare cvasi-normală să zicem este mai rapidă”, a susținut Arafat.

Accent pe transparență

Oficialul MAI a pus accent pe faptul că se va comunica pe acest subiect, astfel încât să nu existe îndoieli. ”Este clar că se va comunica, va deveni totul transparent, nu va fi nicio problemă care să lase să se pună sub semnul îndoielii corectitudinea şi seriozitatea lucrurilor care se fac. Şi atenţie, nu suntem singuri, ce folosim noi o să folosească toată Europa. Deci să înţeleagă lumea că nici Guvernul francez nu vrea să facă rău populaţiei sale, nici Guvernul german nu va face acest lucru, nici oricare alt guvern. Suntem toţi împreună în acest sens şi achiziţia de vaccinuri este una europeană. Aşa că se ştie că nu se va achiziţiona ceva care nu reprezintă siguranţă pentru populaţia care îl va primi”, a mai precizat Arafat.

154 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger