AcasăCORONAVIRUSDescoperiri șocante! Care este legătura între noul coronavirus, grupa de sânge și...

Descoperiri șocante! Care este legătura între noul coronavirus, grupa de sânge și înălțime

Bilanț COVID-19: România a înregistrat peste 1.000 denoi infectări cu SARs-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 30 deceseBilanț COVID-19: România a înregistrat peste 1.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 30 de decese

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus oamenii de știință au căutat răspunsuri despre ce este și cum acționează virusul asupra oamenilor.

Zeci de organizații la nivel mondial și chiar Organizația Mondială a Sănătății depun eforturi mari pentru a obține cât mai multe date despre noul coronavirus în speranța obținerii unui vaccin.

Persoanele înalte pot lua coronavirusul mai ușor

Cercetătorii încearcă, pe baza datelor obținute, să facă o asociere între modul de acționare a acestui virus și înălțimea oamenilor sau grupele de sânge ale persoanelor infectate.

Un studiu făcut de către cercetătorii de la Universitatea din Manchester au dezvăluit că persoanele care au peste 1.80 metri înălțime au de două ori mai multe șanse să se infecteze cu coronavirus.

Oamenii de știință de la această universitate susțin că înălțimea poate fi un factor de risc major de a lua coronavirusul.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Manchester au dezvăluit că persoanele care au peste 1.80 metri înălțime au de două ori mai multe șanse să prindă virusul.

Studiul a fost realizat pe 2.000 de persoane din Marea Britanie și SUA.

Profesorul Evan Kontopantelis, care a lucrat la studiu, a declarat: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce privește asocierile dintre înălțime și diagnostic sugerează că transmiterea picăturilor în jos nu este singurul mecanism de transmisie și transmisia prin aer este posibilă.
Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă. Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmisia prin picături este încă posibilă, dar sugerează că purtarea de mască poate fi la fel ca și cum nu este mai eficientă în prevenire. De asemenea, purificarea aerului în spațiile interioare ar trebui să fie analizată în continuare.”

Legătura între coronavirus și grupele de sânge

Alți cercetători care au realizat studii asupra factorilor care favorizează transmiterea noului coronavirus susțin că și grupele de sânge au un rol foarte important.

Astfel, cercetătorii din Wuhan și Shenzen au ajuns la o concluzie comună și anume, că există o legătură între grupa de sânge a fiecărei persoane și noul coronavirus.

Ei susțin că există o legătură între grupele de sânge și vulnerabilitatea unora sau altora în fața noului coronavirus.

Persoanele care au grupa A prezintă un risc ridicat de a contacta noul virus, mai mare decât ceilalți.

Același studiu arată că persoanele care au grupa 0 ar avea o imunitate mai ridicată în fața COVID-19.

Studiul întreprins a fost realizat pe un eșantion de 2200 de pacienți, iar rezultatele au fost prezentate în luna martie.

Cercetătorii nemți, de asemenea, spun că persoanele care au grupa A se pot îmbolnăvi mult mai ușor de coronavirus și mai mult decât atât, pot dezvolta simptome puternice.

Teorii contrazise

Un alt medic renumit, care este specialist în boli cardiovasculare și farmacologie, Prof. Dr. Sakthivel Vaiyapuri, de la University of Reading, Marea Britanie are un alt punct de vedere.

„Cei care au grupa de sânge A nu trebuie să se alarmeze, la fel cum nici cei cu grupa de sânge 0 nu trebuie să fie prea relaxați. Din datele pe care le avem până acum, grupa 0 pare a avea un ușor efect protectiv, însă nu pare a fi foarte relevant. Mai avem foarte multe variabile de analizat până putem publica ceva cert”, a spus Dr. Vaiyapuri.

author avatar
Eli Dan Davidescu
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger