AcasăCORONAVIRUSDescoperirea uimitoare a virusologilor. Coronavirusul, distrus în doar 30 de minute. Metoda...

Descoperirea uimitoare a virusologilor. Coronavirusul, distrus în doar 30 de minute. Metoda este eficientă

coronaviruscoronavirus

Un nou studiu arată că soarele puternic de vară poate ucide coronavirusul în 30 de minute, dar alți experți sunt sceptici. Virusologii americani au descoperit că razele ultraviolete puternice pot anihila în proporție de peste 90% virusul de pe suprafețe, în jumătate de oră.

Noul coronavirus ar fi acoperit de un strat protector care se degradează atunci când este expus la soare. Expunerea la soare poate fi eficientă, dar nu trebuie considerată o metodă de combatere a virusului cu probabilitate de 100%. Atenție! Expunerea în exces la radiații ultraviolete poate avea efecte negative asupra organismului, spun dermatologii.

Alte studii au arătat că lumina soarelui este capabilă să șteargă complet părți ale virusului atunci când este expus razelor solare UV după doar șase minute, potrivit Daily Mail.

Vitamina D, aliatul organismului în lupta împotriva coronavirusului

Subliniind că oamenii sunt mai în siguranță în aer liber, cercetările au arătat că lumina soarelui ucide virusul și că a sta în izolare poate fi dăunător pentru sănătate. Mai mult, unii oameni de știință cred, de asemenea, că vitamina D, care este sintetizată în organism în prezența razelor de soare, întărește sistemul imunitar și poate ajuta la combaterea virusurilor.

Un studiu realizat de US National Biodefense Analysis and Countermeasures Centre a descoperit că coronavirusul se micșorează cu 90% în doar șase minute la soarele de vară, și în 19 minute la soarele de iarnă.

Într-un studiu similar realizat de Universitatea Harvard a arătat că la 6 grade Celsius pe vreme uscată, virusul supraviețuiește peste 23 de ore pe suprafețe, dar că la 32 de grade Celsius virusul moare într-o oră.

author avatar
Andreea Vlad