AcasăCORONAVIRUSDescoperirea neașteptată a oamenilor de știință. Medicamentul banal care scade riscul de...

Descoperirea neașteptată a oamenilor de știință. Medicamentul banal care scade riscul de deces în cazul Covid-19

covid-19covid-19

Medicamentele care scad colesterolul sunt poate unele dintre cele mai populare medicamente din lume. De asemenea, pot reduce inflamația vaselor de sânge, ceea ce a determinat întrebări dacă acestea ar putea ajuta pacienții cu coronavirus.

Acum, un studiu amplu publicat în PLOS Medicine sugerează că statinele sunt asociate cu un risc ușor mai mic de a muri din cauza Covid-19. Cu toate acestea, experții au cerut prudență cu privire la rezultate și au subliniat că rezultatele nu au dovedit că statinele pot reduce ratele de deces.

Cercetarea a analizat relația dintre medicamentele pentru colesterol și mortalitatea Covid. Folosind datele din registrele suedeze, Institutul Karolinska a urmărit 963.876 de locuitori din Stockholm cu vârsta peste 45 de ani între martie și noiembrie 2020, potrivit The Guardian.

Cursa pentru descoperirea unui medicament eficient

Rezultatele s-au bazat pe analize ale datelor privind medicamentele și asistența medicală prescrise participanților și din registrul cauzei decesului. Informațiile au fost analizate în legătură cu factori precum afecțiunile medicale diagnosticate.

Coautorul studiului Viktor Ahlqvist, șef al Departamentului de Sănătate Publică Globală de la Karolinska Institutet, a declarat: „În general, descoperirile noastre susțin utilizarea continuă a statinelor pentru afecțiuni precum bolile cardiovasculare și nivelurile ridicate de lipide din sânge, în conformitate cu recomandările actuale în timpul pandemiei Covid-19.”

Statinele reduc inflamația vaselor de sânge

Cercetătorii au avertizat că vor fi necesare studii pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate. Tim Chico, profesor de medicină cardiovasculară și cardiolog consultant onorific la Universitatea din Sheffield, care nu a fost implicat în studiu, a spus că nu este încă clar de ce statinele pot ajuta pacienții cu Covid.

„Covid-19 poate provoca infecții pulmonare foarte severe, dar provoacă și inflamații ale vaselor de sânge”, a spus el. Deoarece statinele reduc inflamația vaselor de sânge, a existat o mulțime de dezbateri cu privire la dacă acestea ar putea îmbunătăți starea unui pacient cu Covid-29.

Acest studiu nu demonstrează că statinele reduc riscul de deces în cazul Covid-19, dar oferă câteva indicii importante. Se observă că persoanele cărora le sunt administrate statine au fost mai puțin susceptibile de a muri decât persoanele care nu luau aceste medicamente. Cu toate acestea, acest lucru nu dovedește că statinele au cauzat rate mai reduse de deces; pentru a face acest lucru are nevoie de un studiu controlat randomizat, spun oamenii de știință.

author avatar
Andreea Vlad
1.036 afisari

2 COMENTARII

  1. Titlu: „Medicamentul banal care scade riscul de deces.”..

    Articol: …”Acest studiu nu demonstrează că statinele reduc riscul de deces în cazul Covid-19″…

    Păi hotărâţi-vă odată fraţilor – ori e albă, ori e neagră.

    I esenţă un articol din categoria „junk”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger