AcasăCORONAVIRUSDescoperirea care răstoarnă tot ce se știa despre coronavirus. Cât durează, de...

Descoperirea care răstoarnă tot ce se știa despre coronavirus. Cât durează, de fapt, imunitatea după infectare

coronavirusDescoperirea care răstoarnă tot ce se știa despre coronavirus. Cât durează, de fapt, imunitatea după infectare

Imunitatea la noul coronavirus poate dura opt luni sau mai mult, potrivit unui nou studiu scris de oameni de știință de top. S-a constatat că persoanele care s-au recuperat după Covid-19 au dezvoltat niveluri ridicate de celule B și celule T (necesare pentru combaterea virusul) și că aceste celule pot exista în organism o „perioadă foarte, foarte lungă de timp”.

Potrivit studiului realizat de virusologi ai Institutului de Imunologie La Jolla, din California, citat de New York Times, marea majoritate a indivizilor (peste 90%) care fuseseră infectați cu coronavirus vor fi „protejați de reinfecții pentru o perioadă foarte lungă de timp” și de vaccinurile antiCovid.

Oamenii de știință au descoperit recent că pacienții vindecați de coronavirus poartă celule imune importante și la 17 ani de la infectare. Cercetătorii speră, de asemenea, că studierea anticorpilor poate oferi un plan pentru dezvoltarea medicamentelor pentru prevenirea sau tratarea Covid-19.

Rata de declin este lentă

Potrivit cercetătorilor de la Institutul de Imunologie La Jolla, din California, imunizarea la coronavirus scade în timp, însă rata de declin este lentă, astfel încât ea poate persista în corp și pentru perioade lungi de timp, de ordinul anilor sau chiar al deceniilor.

Cercetătorii au constatat scăderi modeste ale imunizării la șase și la opt luni după infecție, însă au existat și diferențe foarte mari între unii pacienți. Astfel, la unele persoane scăderea numărului de anticorpi a fost de 200 de ori mai mare decât la altele. Iar câțiva pacienți și-au pierdut imunizarea în totalitate.

Studiul a fost efectuat pe pacenți care au avut doar simptome ușoare și nu au avut nevoie de spitalizare.

author avatar
Andreea Vlad
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger