AcasăCORONAVIRUSDescoperire uimitoare despre tulpina britanică. Ce impact are, de fapt, asupra pacienților

Descoperire uimitoare despre tulpina britanică. Ce impact are, de fapt, asupra pacienților

covid-19Descoperire uimitoare despre tulpina britanică. Ce impact are, de fapt, asupra pacienților

Tulpina britanică a preluat controlul, înlocuind celelalte tulpini care circulau pe teritoriul României. Oamenii de știință susțineau că varianta britanică de SARS-CoV-2 este mult mai contagioasă și mult mai agresivă, ceea ce a dus la creşterea bruscă a numărului infectărilor.

Totuși, nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19, potrivit unui nou studiu publicat în revista medicală The Lancet Infectious Diseases.

Studiul a analizat un grup de 496 pacienți cu Covid-19 internați în spitale britanice în noiembrie și decembrie anul trecut, comparând evoluția pacienților infectați cu B.1.1.7 și alte tulpini de Sras-Cov-2.

„Datele noastre, ținând cont de contextul și limitările unui studiu în lumea reală, oferă asigurări că gravitatea pacienților spitalizați cu B.1.1.7 nu este considerabil diferită de a celorlalți”, spun cercetătorii, citați de Reuters.

Tinerii, mai afectați de tulpina britanică

Un alt studiu din publicația The Lancet a arătat că vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice, nefiind observată o creștere a ratei reinfectărilor în comparație cu celelalte tulpini.

Tulpina britanică a coronavirusului a devenit dominantă în SUA şi, spre deosebire de coronavirusul original, afectează mai grav în special tinerii, relatează CNN. „Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinaţi”, a declarat a declarat Dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, potrivit News.ro. Acum, medicii spun că mulţi tineri suferă de complicaţii la Covid-19 la care nu se aşteptau.

author avatar
Andreea Vlad
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger