AcasăCORONAVIRUSDescoperire fantastică! Imunitatea după vaccinurile Pfizer și Moderna poate proteja organismul mai...

Descoperire fantastică! Imunitatea după vaccinurile Pfizer și Moderna poate proteja organismul mai mulți ani

vaccinDescoperire fantastică! Imunitatea după vaccinurile Pfizer și Moderna poate proteja organismul mai mulți ani

Imunitatea după vaccinurile Pfizer și Moderna poate proteja organismul mai mulți ani. Pentru persoanele care au trecut prin boală, iar apoi s-au și vaccinat, imunitatea poate dura toată viața.

Este concluzia unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Washington și publicat în prestigioasa revistă științifică Nature. Cercetarea indică faptul că persoanele imunizate cu vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea să nu aibă nevoie de un rapel suplimentar, atât timp cât virusul și variantele sale nu evoluează foarte mult față de formele actuale.

Potrivit sursei citate, persoanele care au trecut prin boală și apoi s-au vaccinat cu aceste seruri ar putea să-și păstreze imunitatea chiar și în fața unor variante semnificativ modificate ale coronavirusului.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager protejează pe termen lung

Potrivit echipei de cercetare de la Universitatea din Washington, la 15 săptămâni după prima doză de vaccin, centrul germinal în care organismul crează celule B, responsabile cu imunitatea era încă foarte activ la toți participanții la studiu. Erau cam același număr de celule responsabile cu recunoașterea virusului.

În cazul celorlalte vaccinuri, centrii germinali de obicei ating un vârf de activitate la una sau două săptămâni după imunizare, iar apoi activitatea acestora scade și se pierde în patru- șase săptămâni, însă centrele germinale stimulate de vaccinurile cu ARNm continuă la același nivel la câteva luni de la inoculare.

Astfel, majoritatea persoanelor vaccinate ar putea fi protejate pe termen lung, chiar dacă vârstnicii și persoanele cu un sistem imunitar slab pot avea totuși nevoie de un alt rapel decât cel deja realizat.

author avatar
Andreea Vlad
344 afisari

7 COMENTARII

  1. Anreea Vlad ,articolul „Descoperire fantastica ” dupa 15 saptamani de la inoculare …bla ,bla ,bla ! concluzii FANTASTICE ! : ar putea fi protejate !;ar putea sa-si pastreze imunitatea !!;poate proteja organismul multi ani !!!, isprava apartine Universitatii Washington , CA SA VEZI DESCOPERIRE !,CA SA VEZI CONCLUZII FANTASTICE LA DOAR 15 SAPTAMANI !!.
    CA SA VEZI TEMBELISM GAZETARESC LA ,CE SE VREA INFORMATIE BOMBA !.
    IDIOTENIA UNORA A ATINS COTE FANTASTICE .

  2. NU SUNT nici un Anonim Barbu Andreesanu Gh . , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , troll-ul senil care injura ziaristii romani .

  3. Doamne ajuta ca sa nu mai mergem la anu si are 95% si contra Delta🔺.
    Deci e importanta vaccinarea caci uite in orasul meu 0 infectii dar orasul meu e 50% vaccinat

  4. Asa e, uite si in orasul meu sunt zero infectii dar si rata vaccinarii este de 16%…..
    De aia acum au interzis kiturile rapide…ca nu mai au ce raporta…..

  5. vaxinurile nu mai prezinta interes ..baietii pluseaza o super oferta….termina stocul aduna chesul si brusc nu mai acopera nici umbra furnicii asadar fraieri mai trebuie vax ca baietii destepoti au nevoie de banii vostri !!!! ura pt victoria neomarxismului global !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger