AcasăCORONAVIRUSDerapaj european. Vaccinul anti-Covid trebuie administrat din 3 în 3 luni

Derapaj european. Vaccinul anti-Covid trebuie administrat din 3 în 3 luni

Protecția vaccinului, din ce în ce mai anemică

Autoritățile medicale europene susțin că riscurile de spitalizare și deces sunt mai mari la persoanele de peste 60 de ani și la bărbații care au făcut doza a treia acum trei luni și cer urgentarea dozei a patra. Totodată, a doua doză de rapel ar restabili protecția împotriva Covid-19 pe o perioadă de două luni și jumătate, susțin reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). 

De la o protecție de 4 luni a dozei booster s-a ajuns la o protecție de doar trei luni. Autoritățile europene susțin că studiile au arătat că riscurile de spitalizări și decese sunt mai mari la persoanele cu vârste de peste 60 de ani și la bărbații care au făcut doza booster în urmă cu trei luni, făcând apel la urgentarea administrării celei de-a patra doze. Literatura publicată indică faptul că eficacitatea vaccinului împotriva efectelor severe cauzate de Omicron rămâne ridicată, inclusiv în rândul grupelor de vârstă mai înaintate, cu o protecție puternică continuă, în general, în jur de 80-90%, la aproximativ două până la trei luni după primirea primului rapel, susține ECDC.

”O a doua doză de rapel de ARNm restabilește eficacitatea vaccinului împotriva bolii severe, care rămâne stabilă timp de până la 10 săptămâni, dar perioade mai lungi de urmărire nu sunt încă disponibile. O analiză preliminară din Portugalia sugerează că eficacitatea vaccinului poate fi redusă împotriva infecției cu BA.5 în comparație cu infecția cu BA.2, în timp ce datele din Africa de Sud indică faptul că eficacitatea ridicată împotriva bolii severe a fost menținută”, se arată într-un comunicat al ECDC. În prezent, 20 de țări recomandă administrarea unei a doua doze de rapel, mai ales pentru grupele de vârstă de la 60+ până la 80+ ani și pentru rezidenții unităților de îngrijire pe termen lung, cu un interval de timp după prima doză de rapel variind între trei și cinci luni. Până în prezent, au fost administrate aproximativ 16,5 milioane de doze pentru al doilea rapel, majoritatea celor de peste 60 de ani (88%).

Doza a patra, prioritară în țările vaccinate

Modelarea matematică arată că, pentru țările care au peste 40% din populație vaccinate că primul rapel, al doilea booster ar avea un impact substanțial asupra restabilirii protecției induse de vaccin împotriva spitalizării la persoanele de peste 60 de ani, de la mijlocul lunii iulie până la sfârșitul anului 2022, cu o creștere mediană absolută așteptată de 17% la 1 noiembrie 2022. Pentru țările cu un procent de sub 40% pentru primul rapel, închiderea acoperirii cu schema primară de vaccinare și cu primul rapel ar avea un efect general mai mare decât o administrare a dozei a patra, cu o creștere medie absolută așteptată a protecției indusă de vaccin împotriva spitalizării de 16% la 1 noiembrie 2022.

Beneficiul în ceea ce privește protecția împotriva spitalizării indusă de vaccin la populația peste 60 de ani scade cu cât data de începere a celei de-a doua lansări de rapel este amânată, evaluându-se date de începere în iulie, august, septembrie sau octombrie. Potrivit datelor raportate în 10 iulie 2022, 72,8% din populația totală din UE/SEE era vaccinată cu schema primară și 52,9% cu prima doză de rapel. În rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste, absorbția vaccinului este mai mare, 90,8% schema completă și 83,1% primul booster, dar cu disparități semnificative între țările UE/SEE.

Valuri în toamnă și în iarnă

Potrivit ECDC, în așteptarea unor noi valuri de infecție care ar putea apărea în sezonul de toamnă/iarnă, țările ar trebui să ia în considerare necesitatea lansării unor doze suplimentare de rapel de vaccinuri ARNm pentru grupurile de populație cu risc de boală severă (de exemplu, persoane cu vârsta peste 60 de ani), cu comorbidități subiacente, indivizi imunocompromiși și femei gravide. ”Vaccinurile actualizate adaptate la Omicron vor fi probabil autorizate pentru utilizare în UE în septembrie și posibil disponibile în ultimul trimestru al anului 2022, dar este important să se continue eforturile de creștere a ratelor de vaccinare cu vaccinurile disponibile pentru grupurile cu risc crescut de boală severă în timp util și să nu aștepte noile vaccinuri adaptate la Omicron”, se mai precizează în comunicatul ECDC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.765 afisari

35 COMENTARII

    • Nu mă omule io vreau sa il fac saptamanal ca zilnic e cam greu
      .O fi pe placul celor de la Bruxelles aceasta dorinta a mea? ce ziceti? Si dupa ce il fac mereu o sa mi se zica poate sa il fac zilnic? Nasolie mare cu astia de pe la Bruxelles. ba cu vaccinurile ba cu pandema ba cu distrugerea septelului si a altor animale de casă, ba cu casatoriile intre persoane de acelasi sex , ba cu mancatul de viermi si gandaci etc
      Apropos , cu gandacii comestibili cum ramane domnilor dela sefia UE? Eu prefer niste scorpioni fripti Or fi buni ?
      Păi decat sa tai vaci porci oi etc e mai simplu se pare sa prindem lacuste gandaci, viermi radască, etc dar cum ii asomam oare sa nu sufere saracii de ei ? Ii punem vii direct in tigatia cu ulei? Wow! sa vezi ce chin o fi pe ei Poate ne dau si aici niste indicății pretioase sefii nostri ”dragi” de pe la Bruxelles…………..
      Fara sa se supere sefii astia as pune o intrebare
      Oare cum ar fi fara aceasta UE si mai ales fara acesti sefi cu ideile lor ciudate?
      Ca de mârâit impotriva UE au mârâit Anglia, , Ungaria Slovenia , Polonia si altii
      Daca ar fi dupa mine eu as prefera independenta si suveranitate fara atatia sefi de pe la Bruxelles fiecare cu ideile lui sa fie clar .
      Traiasca Romania LIBERA !

    • ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
      ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT
      ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL 2022-07-19 15:53 15:53:26
      LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN JEGOSII COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

      ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTIILE VIN SI COMENTEAZA SI AICI SPURCAND TOT PE UNDE TREC
      SLAVA ZOAIE.COM , CENZURA SI DICTATURA CE O PROSLAVESC

  1. Ba,nemernicilor! Nu mai aveti nici o jena!De la „imunizare completa” ati ajuns la …3 luni?Tarile „civilizate” care erau „campioane”la imunizari au ajuns si la doza a patra.Macar daca ar fi fost de…bere.Cine dracu’ va mai crede-eu nu v-am crezut niciodata-ca va ganditi la binele oamenilor,in speta la sanatatea lor?Va ganditi cum sa mai furati niste bani.Banditilor!

    • Prostane, nu prea te duce bibilica. NU STATUL TREBUIE SĂ AIBE GRIJĂ DE TINE, TU TREBUIE SĂ AI!
      Statul este mai rău ca tîlharii la drumul mare.

      • Barbule, iar jignesti la grāmadā, adicā inclusiv pe cei care sunt de partea bunā a baricadei? De unde reiese, în acel comentariu, cā trebuie sā aibā ( nu ” aibe ”) statul (mafiot) grijā de om? Mai uitã-te si în oglindā, înainte sā înjuri ca blegu’.

      • BAI, NEA BARBU , TU NU POTI SA DIALOGHEZI , SA DAI REPLICI, ETC…DECAT JIGNIND, ETICHETAND, CU UN AER DE SUPERIORITATE ABSOLUTA ?STAI CUMETRE, MAI USOR CU STILUL ASTA , DEOARECE AI PUTEA INTALNI UNUL MAI INCORDAT CA TINE, CARE TI O PROPTESTE N GAT FARA DREPT DE APEL……IA O MAI USOR, FIINDCA TOT NASUL ISI ARE NAS, IAR TU ,. NU ESTI DETINATORUL – ADEVARULUI ABSOLUT, TU SI ORICARE DINTRE NOI.

        • Viermuș, tu ești atât de redus, ca și celălalt, „hanonimul”, că nici nu aveți un nume, un pseudonim sau o poreclă. Voi sunteți un rahat în ploaie. Învață să scrii, analfabetule. Și doar retardeii scriu cu litere mari, îngrămăditule.

          • ESTI MULT PREA IDIOT PTR A CONTINUA POLEMICA CU TINE…. DREPT FINAL, S O FOOT PE RETARDATA DE MA TA FIINDCA NU TE A AVORTAT, BU. LANGIU FRUSTRAT !!!!!!!!!BAFTA , K.K.T …FARA MOT ! A SCRIE CU MAJUSCULE NU INSEAMNA A FI SFERTODOCT CA TINE, JEG DE DOI BANI……

    • De-ar fi vorba numai de bani, dar āstia sunt pusi pe exterminare. Prin ” vaccinuri ”, alimentatie proastā, plinā de otravuri, distrugerea agriculturii, dacā nu e dominatā – si asta – de ei, a zootehniei etc., prin psihoze generale si un luuuung etc. Ne vor extermina, pânā va rāmâne cine si cati vor ei, dacā nu se ridicā popoarele sā îi termine si sā întoarcā roata.

      • Aveți mare dreptate. Nu uitați clima , in west acum nu mai e covidul cap de afiș – se tace milc- ci clima CO2 si statul in frig fără gazele
        Rusești

    • Stai liniștit, ca sunt ciupalaci trotinetari care își fac ser experimental fără număr

      • Eu n-am nimic impotriva fiecare sa-si bage cat si unde vrea ce vrea dar sa nu ma oblige si pe mine.

      • 😀 nu-mi dezvalui sursele, dar o sa vedeti din ce in ce mai multi suparati ca nu le merge, dar isi mai fac o doza ca era mai rau daca nu erau vaccinati

  2. asta am spus-o si eu din 20 , ca trebuie sa mergem cu un sac de vaccinuri dupa noi , imi inchipui ca orice doctor stie dar banul i-a facut pe toti sa fie muti sau sa manance k kt , ca jurma , limbri , sau prostanaca aia de lazuca sau cum o cheama de la timisoara .

  3. INCOMPETENTE SI INTERESELE UNORA LA NIVEL EUROPEAN DUPA 2 ANI DE INCALCARE A CONVENTIEI DE INTERZICERE A EXPEIMENTELOR PE OAMENI ,VESI NURENBERG 1946 !,
    VOR SA LE ESTINDA !.REFUZ SA FIU COBAIUL UNOR NEBUNI !

  4. INCOMPETENTE SI INTERESELE UNORA LA NIVEL EUROPEAN DUPA 2 ANI DE INCALCARE A CONVENTIEI DE INTERZICERE A EXPEIMENTELOR PE OAMENI CONTINUA !,VEZI NURENBERG 1946 !,
    VOR SA LE ESTINDA EXPERIMENTELE !.REFUZ SA FIU COBAIUL UNOR NEBUNI !

  5. MULTUMIM CATULE CA AI COMANDAT 120 DE MILIOANE DE DOZE.PROBABIL TE-AI GANDIT LA BINELE ROMANILOR SA FACA VREO ZECE DOZE FIECARE.

  6. Bai va-xxin-atilor in c-a-p, a venit Raiul pe Pamant pentru voi, acum e acuma !! ha ha ha 🙂 Bai, din toamna iar ii int-eapa pe toti tam-pitii astia de pam-pasi, bai ara-ha-tule si bai gheorghitza mui-tza, iesiti la interval, ca e nevoie de expertiza voastra mega-galactica in a baga in sa-ci ne-g-rii cat mai multi cob-ai tam-piti si de idi-oti in-utili, cel mai bine ar fi sa bagati in astia 3 doxe de vax-xin in 24 de ore, sa vedem cati o sa mai chi-taie dupa aia !! ha ha ha 🙂 Hai odata cu red-uc-erea pop-ulatiei, bai K-il-l Bat-es, ca nu avem tot deceniul la dispozitie sa stam dupa ku-rku-be-ele voastre ram-olite, noi mai avem si alte afaceri de rezolvat, printre care sa dam drumul si la virusul ci-um-ei bubo-nice, aia va fi distractia totala !! Ha ha ha 🙂 Scapa cine poate, bai ghergisan, daca iti face probleme niku ciu-k-anezu, mergi si ii dai un c-a-p in gu-ra, mai bine dai tu primul, decat sa o iei sus primul !! ha ha ha 🙂

  7. Persecutia Crestinilor continua…. ea a început când DOMNUL a calcat pamântul cu picioarele Sale Sfinte cu 2022 de Ani in urma….

  8. si totusi de unde a ”scapat” acest virus?
    sau asta nu intereseaza comunitatea internationala /OMS ONU etc etc /doar vaccinarea lunara /poate/?
    Oare se merge in continuare pe ”SCAPA CINE POATE” ?

  9. Opriti sporurile nesimtite pentru „eroii din linia intai ” si banii pentru propaganda de la tv si din supermediatizatul covid va ramane o banala raceala asa cum a spus Johanis .

  10. Ce dovada mai trebuie ca aceste vaccinuri au fost si inca sunt o mare afacere tenebroasa, dau dependenta si, cel mai grav, afecteaza profund sistemul imunitar .

  11. multi se intreaba de ce dna , parchet nu misca nimic pentru jaful din pandemie ? raspuns : dosarele putrezesc in sertare pina la prescriptie ,sau sint intredeschise la nevoie pentru un santaj , sau partaj la bani . asa scapa udrea si altii de-ai lor cu care impart prada .

  12. Daca astia vaccinati mor pe capete cum sa msi recomande criminalii in continuare in loc sa mearga la haules??

  13. Păi, cine se mai ocupă de vaccinare că Gheorghiță cam fost tras pe dreapta, cei drept pe o funcție babană, înainte de a-și vaccina proprii copii? Și dacă nu te vaccinezi ce se întâmplă?

    • Dacă nu te injectezi, nu „vaccinezi”, că ăla nu-i vaccin, ai șanse să trăiești mai mult. Mult mai mult și sănătos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger