AcasăCORONAVIRUSDeputatul Coarnă: ”Am vorbit cu oamenii în teritoriu. Nimeni nu vrea certificat...

Deputatul Coarnă: ”Am vorbit cu oamenii în teritoriu. Nimeni nu vrea certificat verde!”

Deputatul Dumitru Coarnă: ”Nu mă voi vaccina. Am imunitate dobândită natural”

Deputatul Dumitru Coarnă ne spune că a vorbit cu oameni din toate categoriile sociale și nici măcar unul nu a fost de acord cu certificatul verde. Acesta susține că nu votează certificatul și că nici nu se vaccinează, pentru că are imunitate dată de trecerea prin boală. Pe de altă parte, senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că partidul nu are încă o poziție clară, dar că fiecare deputat va vota așa cum crede de cuviință.

Oamenii pe care îi reprezintă și care l-au votat nu vor sub nicio formă certificatul verde, ne spune deputatul PSD Dumitru Coarnă. Acesta și-a declarat public, în repetate rânduri, intenția de a vota împotriva impunerii certificatului verde la locul de muncă, arătând că orice altă măsură este discriminatorie.

”Eu nu voi vota pentru certificatul verde, poziția mea este pentru testare, izolare a oamenilor bolnavi și tratament precoce. Este clar că un asemenea certificat e discriminatoriu și nu rezolvă problema, pentru că un vaccinat poate să se infecteze și poate să transmită, este purtător de virus. Și atunci care este diferența între persoana vaccinată și purtătoare de virus și o persoană nevaccinată? În cazul în care, să presupunem, s-ar vota certificatul verde, nu mă voi vaccina, pentru că am făcut Covid și am imunitate, chiar dacă au trecut peste 180 de zile, dar asta nu înseamnă că eu nu am imunitatea dobândită. Îmi fac teste și analize periodic, am anticorpi, că am fost vaccinat natural și nu are niciun sens să mă injectez. Mă voi testa, dar voi contesta și la Curtea Constituțională”, ne-a declarat deputatul Dumitru Coarnă. Acesta ne spune că a fost plecat în teritoriu în ultimele zile și 100% din oamenii cu care a vorbit i-au cerut să nu voteze pentru certificatul verde. ”Și am vorbit cu oameni din toate categoriile sociale, de la piață, până la școli, primării, zonele din HORECA, și toată lumea, chiar și cei vaccinați, spunea că nu vrea certificatul verde”, a afirmat deputatul Dumitru Coarnă.

Poziție alunecoasă a PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a precizat, după Consiliul Național al partidului, că certificatul verde nu trebuie să creeze discriminări și nu trebuie să devină un instrument opresiv. ”PSD nu intenționează să dea oameni afară. Sunt discuții în Camera Deputaților”, a spus Radu Oprea. Referitor la testele gratuite, acesta susține că e o temă agreată în principiu. Contactat de ziarul Național, senatorul Radu Oprea a susținut că nu a bătut palma cu PNL pentru certificatul verde. ”Inițial UE a gândit aceste certificate ca un instrument de facilitare a călătoriilor și el este preluat în România din vina unei incapacități evidente de a gestiona pandemia, transformându-se într-un altfel de instrument. Și noi am spus că nu dorim să fie un instrument opresiv. Aici trebuie un pachet cu mai multe măsuri, să existe o implicare mai mare a medicilor de familie, să existe medicamente antivirale în farmacii, să poți să tratezi boala la început, ca să nu mai ajungi în spitale. La discuțiile din Senat s-a pus problema testării gratuite pentru 60 de zile, ca să poți să aplici și celelalte măsuri, nu numai certificatul verde. Nu știu cum va ieși din Camera Deputaților. Până la urmă fiecare va vota și în mod individual, așa cum crede de cuviință”, ne-a declarat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

PNL a trecut la valul 5

Liberalii, viitorii parteneri de guvernare ai PSD, cel puțin teoretic, susțin că vor promova certificatul verde, deocamdată, lăsând să se înțeleagă că vor urma și măsuri mai dure. Totodată, PNL a anunțat că se opune vehement testării gratuite, anunțând, prin vocea fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, că România are o predispoziție la un val cinci destul de agresiv. ”Statul oferă vaccin gratuit, dar testarea să se facă contracost”, a afirmat deputatul PNL Nelu Tătaru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
8.623 afisari

20 COMENTARII

  1. Vaccinul nu e platit si de cel care nu se vaccineaza? A platit P N L din buzunarul lui? Niste tâmpit.

    • Foarte bine! Vaccinul este plătit de către statul român nu l-a primit cadou, vaccinul nu este gratis, este plătit de noi, românii vaccinați și nevaccinati.

      • FOARTE RAU! eu nu ma vaccinez si nu vreau sa platesc pentru el. Cine vrea sa se vaccineze sa plateasca din buzunarul propriu. Ce? Vrea SUA sa-si acopere deficitul cauzat de bani aruncati pe belemeuri si leghebeteuri din banii nostri? La cioc!

        • Măi oameni buni cind vreodată în istoria noastră statul a dat sunt toți corupți in schimb noi ca oile îi urmăm chiar de nu ne convine ,nu se vede taxe peste taxe acum se duce și libertatea , pensie de 45000 ,deputat 1200 de euro dar ce invenții au descoperit au vîndut tot au mai ramas noi,zic și eu Dumnezeu să ne binecuvinteze !

  2. Ne au dezbinat era botnitelor e aproape dar o mai mare parte nu vedem ca esti vaccinat ca nu esti tot acolo o sa ajungem cu pumnul in gura

    • Ar trebui la cei vaccinați sa scrie pe masca, cu litere mari ca are certificat verde, sau pe frunte. De unde știm ca cel care ne întâlnim pe strada a făcut cele 3 vaccinuri. E o debandada totala.

  3. De la cert verde care e de cacao au ajuns uite in austria si altele sa sechestreze pe cei care nu se vax si contesta deci ei vor sa i bage pe toti in platforma si urmarirea si sechedtrarea sa fie generalizata pe puncte sociale ca in china.La liderii astia ue le place mult dictatura totala.

  4. Drepturi egale pentru toti copiii in Bucuresti la Targul de Craciun ?
    Nu.
    Daca parintii nu sunt vaccinati, minorii nu au voie sa l vada pe Mod Craciun PeeNeeLee.
    Daca parintii nu isi permit taxe de intrare la targ, minorii nu au voie sa l vada pe Mos Craciun Peeeneelee.
    Halal dscriminare.Si asta o mica parte din marea dscriminare FARA BAZA LEGALA.

  5. Bai, asta Nelu Talharu, tu esti pregatit pentru Operatiunea Gatuirea din decembrie, sau crezi ca totul e asa o gluma ? 🙂 Nici drakul nu mai umbla cu maskarada pe mekla dupa ora 21 pe afara, poate numai fricosii si idiotii aia utili care chiar s-au vaxxinati pe bune in cap, crezand in propaganda nazista a criminalilor in negru, cu a lor Zertifikat Negru !! Jos Maskarada Nazista din Walachistan !! Jos regimul nazist-globalist !! Moarte tuturor colaboratorilor regimului nazist !! Arbidol Macht Frei 🙂

    • Mi-a plăcut maxim asta: operațiunea gâtuirea din decembrie”. Râd singură,ca proasta. Ești tare,n-am mai râs,de mult în halul ăsta.

  6. Asa cum a fost adoptat de ue pe neve adica decat ursuleasa si acolitii stiu ce scrie acolo ca ne a aratat parl Terhes, e de neacceptat ce au votat oile din parlamentul european!!!

  7. Tătaru să lase ciocul mic pentru că este corupt până în măduva oaselor!De ce ii este frica sa se cerceteze achizițiile în pandemie!A facut afaceri cu statul pe farmaceutice!?

  8. Stima si respect domnului Coarna..e adevarat vorbeste cu oamenii din teritoriu..confirm acest lucru ori de cate ori i-am scris si-a facut timp si mi-a raspuns ..ii multumesc ca ne intelege si ne sustine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger