AcasăCORONAVIRUSDeputatul Coarnă: ”Am vorbit cu oamenii în teritoriu. Nimeni nu vrea certificat...

Deputatul Coarnă: ”Am vorbit cu oamenii în teritoriu. Nimeni nu vrea certificat verde!”

Deputatul Dumitru Coarnă: ”Nu mă voi vaccina. Am imunitate dobândită natural”

Deputatul Dumitru Coarnă ne spune că a vorbit cu oameni din toate categoriile sociale și nici măcar unul nu a fost de acord cu certificatul verde. Acesta susține că nu votează certificatul și că nici nu se vaccinează, pentru că are imunitate dată de trecerea prin boală. Pe de altă parte, senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că partidul nu are încă o poziție clară, dar că fiecare deputat va vota așa cum crede de cuviință.

Oamenii pe care îi reprezintă și care l-au votat nu vor sub nicio formă certificatul verde, ne spune deputatul PSD Dumitru Coarnă. Acesta și-a declarat public, în repetate rânduri, intenția de a vota împotriva impunerii certificatului verde la locul de muncă, arătând că orice altă măsură este discriminatorie.

”Eu nu voi vota pentru certificatul verde, poziția mea este pentru testare, izolare a oamenilor bolnavi și tratament precoce. Este clar că un asemenea certificat e discriminatoriu și nu rezolvă problema, pentru că un vaccinat poate să se infecteze și poate să transmită, este purtător de virus. Și atunci care este diferența între persoana vaccinată și purtătoare de virus și o persoană nevaccinată? În cazul în care, să presupunem, s-ar vota certificatul verde, nu mă voi vaccina, pentru că am făcut Covid și am imunitate, chiar dacă au trecut peste 180 de zile, dar asta nu înseamnă că eu nu am imunitatea dobândită. Îmi fac teste și analize periodic, am anticorpi, că am fost vaccinat natural și nu are niciun sens să mă injectez. Mă voi testa, dar voi contesta și la Curtea Constituțională”, ne-a declarat deputatul Dumitru Coarnă. Acesta ne spune că a fost plecat în teritoriu în ultimele zile și 100% din oamenii cu care a vorbit i-au cerut să nu voteze pentru certificatul verde. ”Și am vorbit cu oameni din toate categoriile sociale, de la piață, până la școli, primării, zonele din HORECA, și toată lumea, chiar și cei vaccinați, spunea că nu vrea certificatul verde”, a afirmat deputatul Dumitru Coarnă.

Poziție alunecoasă a PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a precizat, după Consiliul Național al partidului, că certificatul verde nu trebuie să creeze discriminări și nu trebuie să devină un instrument opresiv. ”PSD nu intenționează să dea oameni afară. Sunt discuții în Camera Deputaților”, a spus Radu Oprea. Referitor la testele gratuite, acesta susține că e o temă agreată în principiu. Contactat de ziarul Național, senatorul Radu Oprea a susținut că nu a bătut palma cu PNL pentru certificatul verde. ”Inițial UE a gândit aceste certificate ca un instrument de facilitare a călătoriilor și el este preluat în România din vina unei incapacități evidente de a gestiona pandemia, transformându-se într-un altfel de instrument. Și noi am spus că nu dorim să fie un instrument opresiv. Aici trebuie un pachet cu mai multe măsuri, să existe o implicare mai mare a medicilor de familie, să existe medicamente antivirale în farmacii, să poți să tratezi boala la început, ca să nu mai ajungi în spitale. La discuțiile din Senat s-a pus problema testării gratuite pentru 60 de zile, ca să poți să aplici și celelalte măsuri, nu numai certificatul verde. Nu știu cum va ieși din Camera Deputaților. Până la urmă fiecare va vota și în mod individual, așa cum crede de cuviință”, ne-a declarat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

PNL a trecut la valul 5

Liberalii, viitorii parteneri de guvernare ai PSD, cel puțin teoretic, susțin că vor promova certificatul verde, deocamdată, lăsând să se înțeleagă că vor urma și măsuri mai dure. Totodată, PNL a anunțat că se opune vehement testării gratuite, anunțând, prin vocea fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, că România are o predispoziție la un val cinci destul de agresiv. ”Statul oferă vaccin gratuit, dar testarea să se facă contracost”, a afirmat deputatul PNL Nelu Tătaru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.