AcasăCORONAVIRUSDeputat PSD: ”Starea de alertă nu se mai justifică!”

Deputat PSD: ”Starea de alertă nu se mai justifică!”

Deputatul PSD Ana-Loredana Predescu consideră că starea de alertă nu se mai justifică, arătând că interdicția pentru persoanele nevaccinate de a intra în instituțiile publice este o încălcare a drepturilor cetățenilor plătitori de impozite. Totodată, deputatul PSD arată că prevederile din hotărârile de prelungire a stării de alertă au și efecte catastrofale asupra mediului.

Prelungirea la nesfârșit a stării de alertă a adus prejudicii majore atât în domeniul economic, al dreptului cetățenilor, dar și al protecției mediului. Deputatul PSD Ana-Loredana Predescu susține că starea de alertă nu se mai justifică și că este o bătaie de joc la adresa populației.

”Nu se mai justifică starea de alertă. În plus, este o încălcare a drepturilor să interzică unor cetățeni nevaccinați să aibă acces la instituțiile statului, ei fiind totuși plătitori de impozite. Este o bătaie de joc”, ne spune deputatul Ana-Loredana Predescu. În ce privește obligativitatea purtării măștii, deputatul spune că a decis să nu mai poarte masca în spațiile închise, cu toate consecințele, având în vedere efectul nociv asupra sănătății.

”Este a patra oară când fac alergii și dermatite de contact din cauza măștii. Și nu sunt singura persoană din Parlament, mai sunt colegi care nu poartă mască. Nu neapărat pentru că vreau să încalc regulile, ci pentru propria mea sănătate. Iar, ca să fim sinceri, dacă măștile ar fi funcționat, nu cred că am mai fi avut patru valuri, cinci valuri. Măștile, dincolo de faptul că ele însele conțin tot felul de substanțe, pentru că provind din locuri neautorizate, nici noi, cetățenii, nu putem spune că ne-am obișnuit cu purtarea lor. La copii e și mai periculos, pentru că nu putem avea pretenție de la ei să aibă grijă să păstreze igiena acelui obiect pe care îl pun la gură și prin care respiră. Se joacă, le cad măștile, le iau de pe jos, le pun la gură și nu știu care mai este protecția, pentru că riscurile sunt mai mari de a se îmbolnăvi de orice altceva, decât de acest Covid. Eu am militat inclusiv pentru nepurtarea măștilor în școli, chiar din momentul în care s-a dat decizia aceea absurdă prin care copiii erau obligați să poarte masca la orele de sport”, ne-a declarat deputatul Ana-Loredana Predescu.

”În spitale a fost genocid”

Deputatul PSD ne mai spune că pregătește un amendament care să fie introdus în Legea vaccinării, prin care medicii să-și asume responsabilitatea pentru orice vaccin administrat. ”Ei acum spun că acționează conform ordinelor primite de la Guvern și cred că asta îi absolvă de orice vină. Vor urma însă tot mai multe acțiuni în justiție împotriva medicilor, pentru că, după părerea mea, ceea ce s-a întâmplat în spitale a fost genocid, și nu va răspunde Arafat, ci acești medici. Am avut un unchi care a murit cu zile în spital. El făcuse un atac vascular-cerebral și, în loc să-i acorde tratamentul corespunzător, l-au ținut 4 zile ca să aștepte rezultatul testului PCR, și, cu o oră înainte de a muri, i-a venit rezultat negativ. Eu tot mai sper că la nivel guvernamental sau judiciar se vor demara niște anchete asupra a ceea ce s-a întâmplat în spitale. Ne vom gândi la o inițiativă legislativă în acest sens, pentru că mai am colegi care au trecut prin situații similare și chiar mai grave, care simt și ei, ca toți cetățenii, că cineva trebuie să plătească totuși”, ne-a precizat deputatul Ana-Loredana Predescu.

Liber la poluare

Una dintre consecințele nefaste ale prelungirilor succesive ale stării de alertă este creșterea masivă a poluării. Prevederile legislative permit prelungirea valabilității autorizațiilor de mediu pe toată perioada stării de alertă și încă 90 de zile după încetarea acesteia, chiar dacă s-au înregistrat situații de afectare a mediului înconjurător. Astfel, deputatul PSD Ana-Loredana Predescu Deputatul PSD a inițiat un proiect de lege prin care cere exceptarea de la aceste prevederi a documentelor eliberate de instituțiile cu atribuții în protecția mediului.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.