AcasăCORONAVIRUSDependența de vaccin. Autoritățile europene spun că protecția ține doar 4 luni

Dependența de vaccin. Autoritățile europene spun că protecția ține doar 4 luni

Vaccinul Covid, din patru în patru luni. Urmează vaccinarea lunară?

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) cer statelor din UE să administreze doza a patra de vaccin anti-Covid și persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, la patru luni de la doza a treia. Autoritățile europene atrag atenția că un nou val este în plină desfășurare pe continent și că au crescut spitalizările și numărul de pacienți de la terapie intensivă.

Doza a patra de vaccin trebuie administrată urgent tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, care și-au făcut primul booster în urmă cu patru luni. Aceasta este o dovadă clară că așa-zisa imunitate dobândită prin vaccinare a scăzut de la șase luni, la patru luni, creându-se, astfel, dependența despre care vorbeau cercetătorii din domeniul medical.

Autoritățile spun că actualele vaccinuri ar funcționa încă în ce privește reducerea spitalizărilor și a deceselor, ajungându-se la situația absurdă în care doar vaccinurile i-ar mai ține în viață pe infectații cu SARS-Cov-2. Întrucât un nou val se desfășoară în prezent în Europa, cu rate în creștere ale internărilor în spitale și în unitățile de terapie intensivă (UTI), este esențial ca autoritățile de sănătate publică să ia acum în considerare persoanele între 60 și 79 de ani, precum și persoanele vulnerabile de orice vârstă pentru un al doilea rapel, transmit ECDC și EMA.

”Acestea ar putea fi administrate la cel puțin patru luni după cea precedentă, cu accent pe persoanele care au primit un rapel anterior cu mai bine de 6 luni în urmă. Vaccinurile autorizate în prezent continuă să fie foarte eficiente în reducerea spitalizărilor Covid-19, a bolilor severe și a deceselor, în contextul variantelor emergente de SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al autorităților europene. Totodată, Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a cerut statelor UE să-și vaccineze populația cât mai repede posibil. ”Așa ne protejăm pe noi înșine, pe cei dragi și populațiile noastre vulnerabile”, a declarat Stella Kyriakides.

Doza a patra, și pentru persoanele vulnerabile

Directorul ECDC, dr. Andrea Ammon, a cerut și el începerea imediată a vaccinărilor cu a patra doză de vaccin, având în vedere creșterea numărului de pacienți de la ATI. „Există încă prea multe persoane cu risc de infecție severă cu Covid-19 pe care trebuie să le protejăm cât mai curând posibil. Ne așteptăm ca adulții de 60 de ani și peste și populațiile vulnerabile din punct de vedere medical să aibă nevoie de o a doua doză de rapel. Acestea sunt grupurile cele mai expuse riscului de boală severă și acordarea unui al doilea rapel acestor grupuri acum va evita un număr semnificativ de spitalizări și decese din cauza Covid-19”, a afirmat directorul ECDC. Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman examinează în prezent datele pentru două vaccinuri adaptate, însă directorul executiv al EMA, Emer Cooke, susține că este important să se ia în considerare utilizarea vaccinurilor autorizate în prezent ca al doilea rapel la persoanele care sunt cele mai vulnerabile.

Se cere și antigripalul

ECDC și EMA au solicitat autorităților de sănătate publică din UE să planifice rapeluri suplimentare în timpul sezonului de toamnă și iarnă pentru persoanele cu cel mai mare risc de boală severă, combinând posibil vaccinările împotriva Covid-19 cu cele pentru gripă. Grupurile Naționale Consultative Tehnice de Imunizare (NITAG) vor lua în cele din urmă decizii naționale cu privire la cine ar trebui să primească al doilea rapel, ținând cont de situația din țările lor, se mai precizează în comunicatul agențiilor europene. Pentru persoanele sub 60 de ani nu se recomandă, pentru moment, administrarea unui al doilea booster, însă excepție fac rezidenții din casele de îngrijire pe termen lung, care sunt susceptibili de a fi expuși riscului de boală severă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.188 afisari

11 COMENTARII

  1. visul de aur al big pharma , sa mearga lumea cu un sac de vaccinuri dupa el . o metoda ca si testarea de a jecmani lumea .

  2. Opriti sporurile covid nesimtite oferite personalului sanitar sa stea degeaba si sumele imense televiziunilor pentru propaganda si covidul dispare . ce este acum sint racelile usoare de vara care au fost mereu . acum la orice si cand vor toate astea se numesc covid si se incaseaza mormane de bani .

  3. Stimata Autoare A Articolului Claudia Marcu
    A spus-o asta”Luni, 17 Ianuarie 2022″.Sincer nu stiu ce ar mai fi de explicat….cum sunt „vorbele” alea…sa faci boala….sa dea boala-n tine…bine…si el are doi copii cica…
    Bourla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze BFM TV cu ocazia anunțării unui pachet de investiții pe care Pfizer urmează să le facă în Franța.
    CEO-ul Pfizer a subliniat din nou eficacitatea și siguranța vaccinului dezvoltat de compania pe care o conduce în colaborare cu firma germană BioNTech, reiterând că crede că oamenii vor avea nevoie în continuare de vaccinare cu doze „booster”.
    „Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni”, a spus el.

  4. Fals, doamna Marcu, maxim două luni. Deocamdată, orientarea/„trendul” este în scădere.

    • Barbete, greșit, tine până scoate acu’ din tine apoi începe să-ți micșoreze imunitatea

      • La barbete i s-a micsorat altceva: creierul si pw la nu, ca o avea dinainte mică…
        Nu exista nicio imunitate, tembelilor!

  5. OMS xere guvernelor sa se reintroduca masca.Ar.trebui sa ceara ca guvernele sa asigure neingradit accesul.la APA a cetatenilor.Scade accesul la APA , creste procentu’ epidemiei…
    Spalati- va pe maini daca se poate !

  6. Bai prafila, bai arahat, dati un komunikat acolo, ceva, sa stea linistiti si cobaii vostrii pana la noi ordine, cand li se va da de stire ca trebuie sa se sinucida in di-rekt, numai as apot salva planeta de maimutze nebune !! Ha ha ha 🙂 Hai cu noua arma biologica la care au dat astia drumul, din nou !! Scapa numai care poate, iar cobaii vaxxinati si-o vor lua in gura din nou !!

  7. Ba arahat, bai praf-ila, bai gheorghitza mui-tza, iesiti in fata tembel-izoarelor, si explicati-le la toti co-baii vax-xinati si ba-tuti cu pw-ula in cap cum mai e cu noua ar-ma de ra-zboi biol-ogic la care au dat drumul elit-ele globa-liste chiar in timpul verii, in Occidentul acela at-eu si deca-dent, sa le vina odata mintea la cap, ca nu se mai poate asa !! Ha ha ha 🙂 Bai barbule, bai han-dika-patule rat-at, esti toata ziua pe net, bai post-akule ra-tat, bai rata-tule din opozitia controlata de baietii cu ochii albastrii !! Bai anonim, ai bagat ceva caviar si icre albe azi, sau stai iar pe uscat ? Ha ha ha 🙂 In loc sa iti traiesti viata, si sa fii si tu la Electric Castle, te spargi in figuri ca un na-zist mic si imp-utit ce esti !! Ha ha ha 🙂 Vezi ca aici nu esti pe g4media, libertatea, adevarul sau republica, acele site-uri de naz-isti imp-ut-iti, aici iti iei o pw-ula in gura mai rapid decat iti inchipui !! Ha ha ha 🙂 Vezi ca s-au terminat biletele si la Untold, asa ca ramai pe dinafara iar, bai trepa-dusule cara-ghios !!

  8. Cei care rămân în viață după vaccinare, ajung să se agațe de viață doar prin vaccinare periodică. Că nu degeaba, în 2013, Curtea Supremă din SUA a legiferat statutul „organismelor modificate genetic” care sunt proprietatea companiilor farmaceutice. Transumanii nu vor mai avea statutul de cetățeni, cu drepturile și libertățile garantate de Constituție, pt simplul motiv că nu vor mai fi considerați oameni. Adică nu vor mai avea nimic (nici măcar pe ei înșiși!) și vor fi al dracu’ de fericiți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger