AcasăCORONAVIRUSDelir la Ministerul Sănătății. Nevaccinații, scoși vinovați pentru morții din pandemie

Delir la Ministerul Sănătății. Nevaccinații, scoși vinovați pentru morții din pandemie

Comportamentul ”odios” al românilor în pandemie este cel care a provocat moartea celor peste 60.000 de oameni. Aceasta este concluzia Ministerului Sănătății, strecurată aluziv într-un memorandum halucinant, în care se cere înființarea unui centru de excelență al Biroului Regional al OMS în România. De ce în România? Pentru că, după Bulgaria, aici s-a manifestat cea mai mare reticență față de vaccinarea Covid, o atitudine care trebuie cercetată și schimbată.

Organizația Mondială a Sănătății va înființa un centru de excelență al Biroului Regional European al OMS în România, probabil finanțat de țara noastră, cu ajutorul căruia să se facă un studiu asupra impactului elementelor comportamentale și culturale asupra sănătății populației. Mai exact, cercetările vor fi direcționate asupra înțelegerii mecanismelor gândirii românilor, care au dus la respingerea vaccinării Covid într-o proporție covârșitoare.

”Prin această inițiativă emblematică, OMS Europa intenționează să investească în înțelegerea perspectivelor care pot ajuta la construirea unei culturi a sănătății care să permită populației să facă alegeri sănătoase, în viața de zi cu zi și în modul în care utilizează serviciile de sănătate”, se arată în Memorandum. Obiectivele acestui centru de excelență al OMS sunt sprijinirea țărilor interesate, precum și a structurilor regionale și subregionale, pentru a identifica oportunități de adoptare și creare de bune practici în promovarea unei culturi a sănătății, elaborarea unui compendiu de bune practici pentru a face politicile, procesele, procedurile și reglementările adecvate cultural, centrate pe oameni și ușor de utilizat, cu accent deosebit pe includerea informațiilor despre experiența pacientului în elaborarea politicilor și înființarea unui centru de resurse pentru cercetările emergente privind factorii comportamentali și culturali care afectează comportamentul în ceea ce privește sănătatea.

Românii nu s-au conformat

”Pentru România, promovarea unei culturi a sănătății și a unei politici de prevenție este o temă prioritară pe agenda guvernamentală. Această prioritate derivă din incidența foarte mare a mortalității prevenibile, dar și din experiența recentă a pandemiei Covid-19, care a demonstrat consecințele devastatoare pe care comportamentul individual le poate avea asupra societății în general”, se precizează în Memorandumul Ministerului Sănătății. Comportamentul individual în această frază nu are alt înțeles decât reticența față de vaccinarea anti-Covid, manifestată de peste 60% din populație, sau chiar mai mult, din date neoficiale. Deci faptul că românii au refuzat să se vaccineze a provocat moartea celor peste 60.000 de oameni. Nu protocoalele morții din spitale, nu combaterea oricărui tratament care nu avea parafa UE, nu intubările pe bandă rulantă și nici oxigenul în exces administrat pacienților, ci refuzul vaccinării. Iar mortalitatea prevenibilă, evident, extrem de ridicată în România, nu este rezultatul unei educații sanitare precare a populației, cum se insinuează, ci a unui sistem de sănătate putred și inechitabil, pe care nimeni nu se obosește să-l schimbe din temelii.

Furnizor de expertiză

Deși o bună parte din banii PNRR pe sănătate vor intra în buzunarele experților OMS, care ne vor ajuta să implementăm reformele, Ministerul Sănătății susține că, prin acest centru de excelență, România poate deveni un furnizor de expertiză regional. ”Prin asigurarea unei platforme pentru consultări, instruire, dezvoltare de concepte, precum și furnizarea de lecții învățate, România poate acționa ca partener credibil în acest domeniu și poate deveni un pol de excelență pentru partenerii OMS”, se mai arată în Memorandum. Păi, dacă suntem atât de capabili, de ce mai plătim 21 milioane de euro din PNRR experților OMS?

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
8.328 afisari

115 COMENTARII

    • ”Mai exact, cercetările vor fi direcționate asupra înțelegerii mecanismelor gândirii românilor, care au dus la respingerea vaccinării Covid într-o proporție covârșitoare.”

      Sa vorbesti de vaccinare anti covid inseamna sa ai vaccin. Nu exista vaccin anti covid ci numai ser in testare.
      Rafila, de ce epilatoare inghinala a refuzat banii de testare oferiti de UE in sept 2021? De ce nu se gasea nici un antiviral in oct 2021 cand mureau de covid 600 oameni/ zi.
      Acum tot voi aveti dreptate? Imi arati un intepat care nu a facut covid?Stii cati intepati au murit de la ”vaccinurile”’ tale fiu de tortiona?

    • Te rog sa ma scuzi Nik – am uitat sa o platesc pe ma-ta dupa ce mi-a supt-o! Si chiar stie meserie!

      • Nevaccinații sunt vinovați pentru faptul că vaccinații în floarea vârstei „mor subit” pe capete: sportivi,tineri de toate profesiile, comentatori de la televiziune și inclusiv oameni politici care cad pur și simplu din picioare pe stradă, acasă sau la serviciu. Și asta ca urmare a vrăjilor făcute de de nevaccinații barbari.

    • Ce m-as f ute cu Rafila! Domnul Rafila. Sa i-o suz dupa care sa ma patrunda cu intelepciunea lui. Sa termine in curul sau gura mea. Sa mi-o umple cu sperma, sperma de fiu de criminal tortionar!

  1. Ăștia, în frunte cu rafiliotul, trebuie injectați în tâmplă. Împreună cu mahler piromana, moldovan nebuna, jumară fotograful, pidosnicul de arahat, cerculuș, slinosul de cherecheș, imbri, musta, și ghiță pensatul. TOȚI, UNUL SĂ NU SE FOFILEZE.

    DOAR CA FAPT DIVERS, ȘI-AU MAI INJECTAT HĂNDEII ALDE GHIȚĂ RUJATUL ȘI RAFILIOTUL? CĂ NU ȘI-I INJECTASERĂ.

    SĂ NU-I UITĂM, NICIODATĂ, PE DEVIANȚII DIN PLUSEREA!

  2. Cum ramane cu cei vaccinati care au fost bolnavi de Covid, au zburdat liber si au infectat pe altii?
    Dar cu cei vaccinati care au murit de Covid ?

  3. & Frunză verde bronozaur
    Rafila cu dinți de graur
    Nu e făcut de naziști,
    Hitleriști și Mengheliști,
    La programul ochi albaștrii
    E făcut de securiști
    Ochi albaștri, tele-aștri,
    L-au făcu cu ochi căprui,
    „Pliscul” OMS-ului , ?

  4. Unchiul meu a fost înmormântat la miezul nopții fără haine, în sac de plastic, fără ceremonial religios, la 3 metri sub pământ, cu var deasupra lui, sub paza a doi polițiști care nu lăsau rudele să se apropie și într-o groapă săpată cu excavatorul. Îi doresc domnului Rafila să aibă parte în familia sa de același lucru.

  5. & Excese, de digitalizare , informației, dificil de prelucrat și asimilat de organisme mai uzate, saturate, învechite, ?
    „Regula” este că revoluțiile și schimbările fac și victime, printre cei mai expuși linadaptării a noile schimbări ? Vaccinul a adus și un surplus de informație, folositor unora, altora mai puțin folositor, ?

  6. „Regula” este că revoluțiile și schimbările fac și victime, printre cei mai expuși inadaptării la noile schimbări, ?

  7. Criminalii in halate albe, „eroii” care au omorit oameni, stiau bine ce fac, dar au ales sa se vinda pentru citiva arginti. Iude nenorocite, ce incredere sa mai ai in medici dupa crima asta premeditata cu vaccinarea?

  8. & Se spune că ,,civilizația maya” ar fi dispărut cu niște lideri spirituali care anunțau dezastre iar românii spun că ,,hoțul mai mult păgubește”, ?

  9. Rafila, fiu de securist tortionar aduce ong-ul lui bill gates in romania, adica OMS.. un ong care va fi platit tot din banii nostri, niste salarii enorme pentru niste bulangii homosexuali care vor lupta impotriva noastra!! Bai bulangiilor, ne bagam pl in vaxinurile voastre de criminali ordinari si in toate ong-urile platite din bani publici!! Sa va tragem la mue, Domnule Rafila, asa cum va alinta Danuta Budeanu

  10. Sunt Mircea Vintila Barbu GH . Ioan Dudu si uneori nik . In bolentin ( emis de Republica Moldoveneasca Nistreana -RMN ) figurez cu numele CONSTANTIN MOLDOVEAN din TIRASPOL , str. Manoilov , numarul 42 .

  11. Mama, mama cati revoltati pe aici. Eu am fost la toate protestele Aur & Sosoaca, voi, cei revoltati???

  12. VAXINERII TREBUIE INTEPATI IN TAMPLA, DIRECT! IN FRUNTE CU RAFILA SI CRIMINALII IN HALATE ALBE…INGERII SATANEI! EROII DIN LINIA INTAI..CARE L-AU INTRECUT PE MENGELE!!

    DULCE E GLONTUL PATRIEI, DIN PARTEA POPORULUI, RAFILA!

  13. Au avut si sclavii o sclipire, au inteles minciunile si s-au opus vaxinarii. Tot e ceva!

  14. Vezi ba canu ai vaccin antihepatita pt bebelusi lasa serurile ursulei inutile si nocive!!!oricum esticriminal!

  15. Sa va fac o placere . Am avut infectarea cea mai mica din Europa datorita masurilor preventive si de tratament expuse de media libera de la medici curajosi ! S-a murit la reanimare .

  16. Sa te fereasca al de Sus sa ajungi la mana medicilor din spitalele Romaniei. Baiatul meu le spune lautari.Iti canta fel de fel si te indoapa cu hapuri. Toti vor sa -si vada pupilele la medicina ca-n Ciocoii vechi si noi ai lui Filimon ptr ca de acolo , domnii doftori nesatui, de generatii, cu minuscule exceptii, isi umplu cu pastila buzunarul si camara. Rafila a studiat medicina ca sa iubeasca politica si pesedeaua. Prin alte tari unul ca el isi dedica viata la inventii si cercetare.

  17. In primul rand cei 60 000 de morti sint ca cei 60 0000 de morti de la timisoara , au murit de alte boli nu de covid , prosteala asta ca daca are cancer si nas infundat inseamna ca a murit de nas infundat si nu de cancer , trebuie sa inceteze . s-au invatat cu bani nemunciti primiti pentru propaganda si mai vor o tura . procese exemplare pentru despagubiri sa le iasa smecheria din cap !

  18. Mai ales suntem vinovați nevaccinatii pentru cei care au luat foc în spitalele de stat, incendii pentru care nu a fost nimeni găsit vinovat, cu toate ca sunt tot de competenta lui Arahat, tot noi, poporul, Iohannis, miniștrii, toți sunt niște sfinți.

  19. IN BAZA UNUI RECHIZITORIU ORDONAT DE CEI CARE AU ORHESTRAT LOVITURA DE STAT DIN 89, PE GENUNCHII PROCURORULUI VOINEA S-AU SCRIS CAPETELE DE ACUZARE A LUI CEAUSESCU ,DOVEZI ZERO ,MARTORI ZERO ,DOAR VORBE FARA O ACOPERIRE ,AZI DUPA CE SUNT ZECI DE MII DE DOVEZI DESPRE GENOCIDUL PROGRAMAT ,DUPA PROCEDURI CRIMINALE APLICATE SUB TEROARE PSIHICA IN ASA ZISA PANDEMIE ,AZI SUNTEM LUATI DE TAMPITI ,DREPT UN POPOR DE IDIOTI SI SE CERE INFIINTAREA UNUI CENTRU DE CERCETARE DE EXCELENTA PE MOTIVUL „DE CE AU REFUZAT VACCINARE ROMANII „??????????????.
    NENOROCITILOR ,LEPRELOR ,CALAILOR ,IAR VRETI SA INGROPATI ADEVARUL ?.
    ROMANII ASTEAPTA UN PROCES AL GENOCIDULUI DIN 2020 -2021 IN CARE Ministerul Sanatatii SI TOTI PROPAGANDISTII SI ADEPTII ACESTUI GENOCID TREBUIE SA PLATEASCA,CHIAR SI PROPAGANDISTUL DE LA COTROCENI.

    • Sunt trollete Kostea Sugiuk , am servit masa de pranz cu niste polonice cu mot ……..hihihihihihihi…..

  20. Ce e interesant la Naționalul ăsta e că-ți resping comentariile dacă folosești odiosul cuvânt „cojones” în versiunea sa românească, dar n-au o problemă să lase câțiva bolnavi psihic să se porcăiască la modul patologic și să înșire niște mizerii care te fac să te întrebi dacă nu cumva oamenii ăștia ar trebui internați undeva fără drept la vizită și fără să ia legătura cu ceilalți pacienți.
    În nici o altă țară nu există atâta mizerie și abjecție pe forumuri și pe secțiunile de comentarii ca în România. De-asta stă lumea deoparte: câțiva demenți turbați au grijă să-și verse lăturile pe unde-apucă, probabil plătiți să facă asta, probabil șomeri distruși psihic ori, pur și simplu, porci ordinari care profită de permisivitatea administratorului care e speriat de cuvinte precum cel dat exemplu mai sus și-a pus filtre pe server, dar e OK cu dejecțiile vomate de personajele respective.
    Poate că Naționalul ar trebui să-și revizuiască puțin politica de filtrare a comentariilor, altfel va deveni o altă hazna infectă, așa cum sunt publicațiile de scandal.

    • nu sint cativa , este unul care posteaza cu zeci de nick uri . este bolnav psihic dar este si handicapat , e peste tot , dar pe alte site este blocat , aici vad ca merge . unul este si homosexual , toti sint dusi cu capul . in alte site un nebun zice mereu , editat , altul la trei cuvinte zice , bre . multi sint fugiti sau posteaza din spitale psihiatrice . altul se da moldovean , dar este ardelean de fapt si ii este rusine sa spuna .

    • Barosane, ai dreptate. Dar tu cărei categorii îi aparții cu pseudonimul tău? Că nu țin minte să-l mai fi auzit.
      Ceva asemănător am mai întîlnit pe aite „site”-uri, ca ge4p0ulimedia, hoținiuși, hadevărul…

      P.S. Ai uitat să îi pomenești pe ăia care „clonează”.

  21. Nu va mai framantati , bolnavul psihic homosexual si handicapat care posteaza cu zeci de nick uri nu este ardelean si nici somalez , sunt eu , CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA AMORE SUGIUK , chiar acum l-am prins pe un navetist din Rabnita cu gingiile de cojones si a inceput sa ma alinte mieros si cu voce subtire ……………….hihihihihihihihihihihihihi………………………

    • ai uitat sa mai pocesti cuvintele sa pari moldovean , ardelean batut de soarta . tot ce-i rau si-a dat intalnire la venirea ta , te-a blestemat cineva cu putere .

      • Bine , ba , vad ca nu o scot la capat cu tine , sunt din Tiraspol si pacalesc romanii ca sunt ardelean . Ai dreptate , cand m-a fatat mamuka au intrat demonii in mine , e blestemul dupa centura …

        • esti si prost , ai inteles pe dos , esti ardelean si vrei sa pari moldovean , ai confirmat ca intelegi greu , adica minte inceata de ardelean . multe cuvinte pocite de tine nu sint folosite de moldoveni .

          • Vrei sa ma legitimez ? Scrie clar in bolentin : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , STR. MANOILOV 42 , TRANSNISTRIA !

          • vad ca poti vorbi si normal , atunci ce ai cand te apuca criza si-i tragi cu zmaurash si alte din limbajul vostru homo ?

          • Atunci e alt zmau apucat de crize , pe mine doua zile ma lasa si una ma ia cu trepidatii .

  22. Acest ministru criminal care face interesul Diavolului drogat care a fabricat virusul si vaccinul ,un genocit pe care prostimea si sclavii occidentali ,drogati si naivi au crezut in presa si guvernele lor

  23. Bai rafilstein, bai tro-gl-oditule, sa vezi ce pw-ule in gura o sa iti iei tu in Noua Lume Minunata, mai ales in cea post-apocal-iptica, in care si-au dat amerlocii cu rusnacii si chinezoii salbatici intr ei cu niste cuiperkute nucleare !! Astia ca voi, dar mai ales toti vaxxinatii in cap o sa fie vanati, non-stop, asta ca sa vezi tu ce cultura a sanatatii o sa fie atunci 🙂 Mai ales ca in nou lume speranta de viata se va calcula in saptamani sau cateva luni, asta ca sa nu iti faci mari sperante ca acolo in acel bunkar esti la adapost, cum ai iesit afara la soare, cum esti temrinat, bai jidanule micut de rafilstein 🙂 Scapa numai care poate, iar cel mai urat si-o vor lua in freza po-stacii cu ochisorii albastrii, ca o sa vina Comandor Gherghisan, sa le dea cate un pu-lan fix intre oc-hi, ca sa le aiba vin-eti 🙂

  24. Cristiano , mi-am masat falcile , abia astept , ador CUIPERCUTELE dermato-venerice !

  25. In Romania rata mare de mortalitate se datoreaza conditiilor din spitale, tratamentelor aplicate si in special a aplicarii unei ventilatii necorespunzatoere care „usca” plamanii pacientilor si astfel deteriora ireversibil structura sa. Iar rezultatele s-au vazut. Cel mai tragic caz este al regretatul M Stoian; in urma unui asemenea tratament, interiorul rigidizat al plamanilor lui, supus la o presiune mai mare in „barocamera” s-a fisurat si hemoragia pulmonara i-a fost fatala.
    Asa ca sustinerea de mai sus este o dezinformare.
    Au fost si sunt multe tari, printre care si Ucraina, care desi au avut o rata de vaccinare mult lai mica decat in Romania, au avut o rata a mortalitatii cu mult sub cea din Romania. Asa ca nu rata de vaccinare este cauza. Cauza este in sistemul de sanatate.
    Cine stie ce porcarii mai urmaresc sa ne faca comandantii covid in iarna aceasta.

  26. Alexandru rafila s fost reprezentant al OMS dar la origini este un bulangiu bolșevic pus pe capstuiala și care de visează președinte al României. Eu ii dau plăcută suedeza

  27. MAFIA din Sanatate are capetele in CSAT, generalii sunt medicii Cinteza, Cercel, Oprescu si mai nou Firea, coloneii sunt schimbabili – ministrii sanatatii, medicii din Colegiul Medicilor, Directii de sanatate, case asigurari sanatate, si cei care musamalizeaza tot – la Medicina Legala, in frunte cu masonul CURCA. Toti niste capuse conectate la bugetul de 10 mld de euro de la stat si 5 mld – asigurari private de sanatate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger