AcasăCORONAVIRUSDeclarația care ne taie speranța: „Sărim tot mai sus. Lucrurile se blochează...

Declarația care ne taie speranța: „Sărim tot mai sus. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri”

emilian imbriDeclarația care ne taie speranța: „Sărim tot mai sus. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri”.

Managerul Institutului „Victor Babeș” din Capitală, dr. Emilian Imbri, și-a exprimat îngrijorarea privind evoluția epidemiei de coronavirus în România. Specialistul a subliniat că trebuie avut în vedere că, din punct de vedere al capacității spitalelor și al posibilității de tratament în special în secțiile de terapie intensivă, atingerea pragului de 2.000 de cazuri pe zi ar bloca activitatea acestora.

Imbri a declarat că este îngrijorat având în vedere că „țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus”, menționând că lucrurile se vor bloca când vom sări pe platoul de 2.000 de cazuri.

„Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a afirmat el, conform Digi24.

România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic

Cât despre un val doi al pandemiei, specialistul a spus că „eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”.

Luni, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat luni că, momentan, România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic. „Dacă se vor respecta regulile în vigoare, din a doua jumătate a lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19”, susține oficialul de la Sănătate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni că, în ultimele 24 de ore, în România, au fost confirmate 808 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.348 de teste care au fost prelucrate în același interval. Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 90.649 de pacienți au fost declarați vindecați.

author avatar
Andreea Vlad
155 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba , mincinosii astia de doctori care au ei toata ziua de zis cu infecrtarile , cand altii spun ca e bine sa se imunizeze cat mai multi ca sunt de preocupat doar cazurile care ajung in ati dar si alea sa fie pe bune nu umflate !!!!! toti ceilalti bolnavi care mor cu zile din lipsa de tratamente sau asistenta nu ii vad ca sunt dublu ca mortatlitate !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger