AcasăCORONAVIRUSDecizie fără precedent! Vaccinații împotriva COVID, interzis la donare de sânge. Despre...

Decizie fără precedent! Vaccinații împotriva COVID, interzis la donare de sânge. Despre ce țară e vorba

Pe măsură ce campaniile de vaccinare continuă în Europa, în Statele Unite și în mai toate colțurile lumii, cu oamenii nutrind speranța că problemele cauzate de COVID-19 – cu pacienți care au ajuns în stare gravă la spital, persoane care și-au pierdut viața răpuși de noul coronavirus, dar și cu nenumăratele restricții de circulație, care au generat efecte nedorite nu doar la nivel social, cât și economic, s-a aflat despre o decizie fără precedent.

Și anume despre faptul că Japonia a devenit prima țară din lume care interzice atât donarea, cât și transferul de sânge în cazul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, conform puterea.ro.

Donarea de sânge de către persoanele vaccinate se află în analiza specialiștilor, din câte s-a transmis pe site-ul Societății de Cruce Roșie din Japonia. Totul, până la stabilirea criteriilor de acceptare a donațiilor de sânge.

”Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dvs. în ceea ce privește donarea de sânge. În ceea ce privește criteriile de acceptare pentru donarea de sânge pentru cei care au fost vaccinați cu noul coronavirus, suntem în proces de a-l evalua și eventual, lua în considerare în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi arătate criteriile.

Vă mulțumim pentru cooperare. În plus, standardul va fi decis până la începerea vaccinării pentru publicul larg și, odată ce va fi decis, vă vom informa pe site din nou. Așteptăm cu nerăbdare sprijinul dvs. continuu în viitor”, se menționează într-un mesaj postat pe site-ul oficial al Societății de Cruce Roșie din Japonia, conform sursei citate.

Câte persoane au fost vaccinate deja în România

În tot acest timp, în România campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă. Recent s-a încheiat maratonul de vaccinare din Capitală, de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, unde au fost vaccinate peste 20.000 de persoane. Un alt maraton de vaccinare e în plină desfășurare la Craiova.

Iar din cât indică statistica, respectiv cele mai recente date comunicate oficial, situația arată astfel:

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

foto: vaccinare-covid.gov.ro
author avatar
Andrei Coman