AcasăCORONAVIRUSDe ce membrii unei familii se infectează cu Covid-19, iar ceilalţi nu,...

De ce membrii unei familii se infectează cu Covid-19, iar ceilalţi nu, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Specialiştii fac lumină

vaccin Covid-19De ce unii membri ai unei familii se infectează cu Covid-19, iar ceilalţi nu, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Specialiştii fac lumină

Infecţia cu Covid-19 se manifestă diferit chiar în interiorul aceleiaşi familii. De ce unii membri nu se îmbolnăvesc de noul coronavirus, deși stau în același spațiu cu cei bolnavi?

Mircea Iliescu, doctor în genetică și evoluție umană la Universitatea Cambridge, a explicat că aici pot interveni celulele T ale sistemului nostru imunitar, care „țin minte” infecții precedente cu coronavirusuri, microbul care este responsabil de banalele răceli.

Organismul uman reacţionează diferit

În niciun caz „apărarea” împotriva coronavirusului pe care o are acest al cincilea membru al familiei nu se explică prin faptul că a luat tot felul de medicamente, venite din tot felul de locuri, sau pentru că a făcut băi nu știu de care, nu! – a subliniat Mircea Iliescu la postul Digi24.

Genetica umană arată că suntem diferiți. Unii oameni sunt mai protejați, adică sistemul lor imunitar e mai puternic decât al altora. Noi știm că și cu acest virus se întâmplă acest lucru.

Și, de fapt, sunt consorții mari genomice care analizează acum la zeci de mii de oameni de ce unii reacționează diferit față de ceilalți.

Acei oameni se pare că au anumite variante genenice care refac sistemul imunitar mult mai competent, adică au celulele T mai pregătite și se pare că ei au trecut prin coronavirusuri – răcelile sunt coronavirusuri – și acelea le-au lăsat o imunitate de lungă durată prin celulele T”, a mai zis acelaşi specialist.

Unii sunt imuni la virus

Noi știm că oamenii sunt diferiți. Deci, unii pot să fie imuni la virus, alții au caractere genetice care îi fac să fie mai susceptibili să facă forme mai grave. De exemplu, populațiile din Asia de Sud – s-a descoperit asta în Marea Britanie.

Și aici, ar trebui să ne gândim și noi în România că avem populație romă, care are parte (genetică) din Asia de Sud și aș fi foarte curios să văd, nu s-a făcut niciun studiu, dacă au fost mai afectați. În Marea Britanie știm că anumite minorități sunt mai afectate”, a spus Mircea Iliescu pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
1.048 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se îmbolnăvesc toți fiindcă nu sînt boli infecțioase, contagioase. Îmbolnăvirea mai multor oameni în același timp și loc poate avea alte cauze, cauze de care dogma pseudoștiințifică nici nu vrea să audă darămite să le cerceteze.
    Pseudocercetători scot rezultate spre placul celor ce aruncă banii. Doar n-or „rămâne fără coledzi” și venituri de dragul adevărului. Iar asta cînd nu sînt bătuți în cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger