AcasăCORONAVIRUSDe ce s-a încheiat, brusc, pandemia?

De ce s-a încheiat, brusc, pandemia?

Covidul, îngropat de Omicron, proteste și conflictul din Ucraina

Dacă ne uităm pe statisticile în timp real de la nivel mondial vedem că numărul de cazuri Covid este, încă, extrem de ridicat, iar în țările cu trei doze de vaccin administrate pe scară largă se observă o creștere a internărilor și a deceselor. Cu toate acestea, fără a mai aștepta ordinul de la OMS, Europa a ridicat, sincronizat, restricțiile, ca și cum pandemia ar fi dispărut brusc, în neant. 

Gluma aceea, care circula pe rețelele de socializare, cu Putin la mormântul Covidului, nu este departe de realitate. Momentul încheierii pandemiei, neoficial, dar oficial, a coincis, în mod ciudat, cu declanșarea conflictului din Ucraina.

Dintr-o dată Covidul a dispărut, iar restricțiile s-au ridicat treptat, dar foarte rapid, în toate țările din Europa. Un semnal de genul nu mai avem timp de prostii, să ne concentrăm asupra războiului și a dramei ucrainenilor. Unul dintre adevăratele motive pentru îngroparea subită a pandemiei a fost însă legat de protestele împotriva restricțiilor din statele UE, care au devenit tot mai ample și mai violente, chiar dacă astfel de știri nu și-au găsit loc în spațiul de emisie al televiziunilor. În plus, puțini știu de faptul că ”virusul” convoiului camionagiilor canadieni s-a răspândit și în SUA, astfel că sute de mii de manifestanți, cu vehicule de mare tonaj cu tot, au început să sosească în Washington, și că zilele trecute în Noua Zeelandă a fost un adevărat război civil, între forțele de ordine și populația sătulă de restricții.

Întorcându-ne, însă, în Europa, nu doar protestele cetățenilor au determinat o schimbare totală a registrului pandemic, ci însăși războiul din Ucraina, care are implicații catastrofice în sfera socială și economică a țărilor din Uniunea Europeană. Europa, la fel ca și România, se confruntă cu o explozie a prețurilor la energie și carburanți, care scumpește, de fapt, toate produsele de pe piață, producând o inflație insuportabilă. Împinși să participe, indirect, într-un război complicat, europenii se văd obligați să plătească toate aceste costuri, prețul fiind sărăcirea generalizată.

Salvarea Omicron

Deși toate organismele internaționale și toate autoritățile medicale s-au încăpățânat să nege că varianta Omicron va pune capăt pandemiei, iată că acest lucru s-a întâmplat deja. Ultima variantă a Covid a rezolvat toate problemele, mai puțin cea a planului de vaccinare. Un lucru ciudat, despre care nimeni nu vorbește, este că Germania și Coreea de Sud, unele dintre cele mai boosterate state din lume, se confruntă acum cu o explozie uriașă a numărului de cazuri, dar și cu o creștere a internărilor și deceselor.

Germania raportase ieri peste 260.000 de cazuri Covid, iar Coreea de Sud, peste 340.000 de cazuri. Ceea ce înseamnă că varianta Omicron nu produce cazuri ușoare în rândul vaccinaților, mai ales al celor cu trei doze. Cu cât oamenii se injectează mai mult, imunitatea lor pare să scadă, un fenomen despre care sigur vom auzi mai multe în viitorul apropiat. Referitor la planul de vaccinare, ONU a transmis că pandemia nu s-a încheiat, având în vedere că trei miliarde de oameni nu au primit încă nicio doză de vaccin.

Vaccin natural

În România, o țară mai puțin vaccinată, Omicronul a reușit să golească spitalele și secțiile ATI. Medicii spun că această variantă a Covid chiar a acționat ca un vaccin natural și că paturile din unitățile sanitare sunt ocupate acum de pacienții non-Covid, cu boli agravate în lipsa accesului la tratamente. ”99% din bolnavii Covid au mers bine și s-au externat repede. S-a dovedit, prin această variantă Omicron, în afară de faptul că a acționat ca un vaccin natural, că tot discursul anterior al celor care au spus că lucrurile stau într-un anumit fel nu este real. Dar cine a crezut că o să le închidă gura tuturor varianta Omicron? Ai noștri sunt profund vinovați de felul în care acționează de fiecare dată în raport cu organismele internaționale”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.566 afisari

14 COMENTARII

  1. A dispărut Covidul? Asta se datorează vaccinului rusesc, Sputnik și termobaric. Odată cu virusul a dispărut și Gheorghiță, lui Arafat deja îi ducem dorul. Au dispărut toți ciocli care prevesteau Apocalipsa, dar și cei care anunțau cu mândrie patriotică îndeplinirea planului la amenzi.

  2. Vaccinurile rămase , conform prezentării oficialilor românești , că sunt super eficiente și bune , a se administra lor și neamurilor , iar ce ramâne după doza a 11 a , să și le facă eroii în halate albe , să îi avem bine pregătiți imunitar , să nu mai fim luați prin surprindere de următorii lilieci

  3. Au inlocuit moartea cu o alta deci pt cine le inventeaza ii sta bine.nu asta a vrut bilache mondialu avangarda nom sa depopuleze planrta ca zice el si antenatii lui ca nu mai se poate ca suntem prea multi!!!

  4. Pentru ca asa a hotarat marele om de stiinta nazista Kill Bates, si marele ganditor nazist Klaus Schwabb !! Ha ha ha 🙂 Felicitari, bai, la toti cei care au rezistat timp de 2 ani la propaganda de stat nazista din Bukale si nu s-au intepat in cap si in vene nici macar o data, iar pentru toti cobaii multilateral dezvoltati in cap, numai multe Placute Suedeze, bai fazanilor de cobai ratati, toti rad de voi, la cat de idioti inutili sunteti si a-ti foas toata viata voastra de sclaveti, toti va scuipa in cap acuma, bai tzukalarilor de tampiti incurabili, multumim ca a-ti facut pe cobaii dezaxati timp de 2 ani, macar a avansat acum si stiinta nazista, fara voi nu se putea face nimic !! Ha ha ha 🙂 Bai, acum vedeti ca majoritatea o sa cam dati coltul in maxim 2-3 ani, dar cam asta e si definita cobailor, au toti o perioada de viata pre-determinata !! Ha ha ha 🙂 Multa Sanatate, bai cobailor, cam asta a uitat sa va zica si marele fiu de catea de sekurici de jidan de Rafilstein, asa ca acum puteti muri linistiti cu totii in somn, mai un mic infarct, mai un mic AVC, hai ca nu o sa fie asa de greu, totul e sa nu suferiti ca niste sobolani mici de sunteti, in Iad cu voi !! Ha ha ha 🙂 Bai, elitele astea globaliste isi bat joc in continuare de toti cobaii vaxxinati in cap si in vene, ca drogatii, nu se poate asa ceva, in mareata democratie din Occidentul ateu si decadent !! Ha ha ha 🙂 Ce ne pas possible 🙂

  5. In ultimul timp foarte multe răceli dar nici o persoana care sa aibă Covid doar răceala cu febra etc. Sezoniera.

  6. Istoria cu Omicronul si amplificarea rezistentei naturale sunt povesti de adormit copiii . Rezistenta naturala la COVID 19 a fost bine fixata odata cu” valurile trei si patru” . Refuzind masiv vaccinul , noi romanii am si avut infectarile zilnice cele mai mici din Europa in orice val , rezistenta naturala dobindita la infectarile cu COVID jucind un rol cheie . Mai mult , in Romania a existat o campanie sustinuta de numerosi medici onesti , pe fata si infruntind toate riscurile , de prevenire si tratare medicala conform principiilor clasice si care s-a dovedit extrem de eficienta in fixarea unei imunitati naturale in masa . COVIDUL s-a dovedit a fi tratabil si nicidecum o fatalitate . Presa libera a fost alaturi de ei si de pacienti , promovind schemele lor de prevenire si tratament . Povestea cu mortalitatea e altceva , nu are legatura cu infectarile . Omicron era o „partida” mult prea” ieftina” pentru nivelul de imunitate naturala dobindita in Romania si risca sa faca de ris anumite persoane cu puteri decizionale .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger