AcasăCORONAVIRUSDe acum până în martie: Covid-19 va secera 700.000 de vieți în...

De acum până în martie: Covid-19 va secera 700.000 de vieți în Europa

Aproape 700.000 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza virusului Covid până în martie anul viitor în Europa dacă se menţine actuala tendinţă de contagiere, a avertizat Biroul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Prognozele OMS arată că 25 de ţări din regiunea europeană – care include 53 de state din acest continent şi din Asia Centrală – riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale, în timp ce alte 49 vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secţiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022.

”Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard şi un rapel dacă ne este oferit, dar şi să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră”, a declarat directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

Printre acestea se numără purtarea măştilor, igiena mâinilor, ventilarea spaţiilor și păstrarea distanţei, ceea ce ar contribui la „evitarea tragediilor şi pierderilor inutile de vieţi omeneşti”, precum şi la limitarea tulburărilor sociale”, notează EFE.

Regiunea europeană continuă să fie puternic afectată de pandemie: săptămâna trecută s-a dublat numărul deceselor zilnice până la 4.200 şi au fost depăşite cele 1,5 de milioane de decese de la începerea crizei sanitare, care vor putea ajunge până la 2,2 milioane în primăvara lui 2022, conform prognozelor actuale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
440 afisari

3 COMENTARII

  1. Dar cancerul si bolile cardiovasculare cati vor omori?Sau astea nu intereseaza ca nu umple buzunarele Marii Resetari?

  2. Sa dea acces la Arbidol si Ivermectina si aceste morti vor pitea fi prevenite. Blocarea accesului la aceste medicamente ieftine si eficiente este genocid, nemernicii astia lasa oamenii sa moara cu buna stiinta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger