AcasăCORONAVIRUSCum se tratează formele medii de Covid

Cum se tratează formele medii de Covid

Covid-ul se vindecă, dacă îl tratezi corect

În disperare de cauză, bolnavii Covid încearcă să se trateze cum pot și cu ce pot pentru că puțini sunt medicii care îi tratează cu adevărat. Și asta pentru că Ministerul Sănătății nu a instituit nici acum un protocol de tratament pentru formele medii de Covid, singurele medicamente prescrise fiind paracetamolul și vitaminele. Iată însă cum tratează cu succes Covidul un medic specialist în medicina internă.

Dacă autoritățile îi intimidează și îi pun la colț pe toți medicii care îndrăznesc să vindece Covidul și refuză să instituie un protocol de tratament pentru această boală, suntem nevoiți să facem noi, jurnaliștii, aceste demersuri. Dr. Mihaela Grama, specialist în medicina internă, tratează bolnavii de covid cu forme medii, iar evoluția lor este foarte bună.

”La formele medii de Covid trebuie să-ți dai seama dacă este o formă virală sau o formă bacteriană. Fiind foarte ciudat testul ăla PCR, te poți păcăli și zici că este viroză și nu-i dai antibiotic și, de fapt și de drept, pacientul să aibă bronșită bacteriană. La formele medii de Covid problema este să fii sigur că este Covid pur și nu este cu suprainfecție bacteriană, pentru că atunci trebuie să-i dai antibiotic. De exemplu, sputa pacientului are altă culoare, altă consistență, la fel și secrețiile nazale, dacă sunt verzi sigur este infecție bacteriană. Sau, de exemplu, dacă are o formă cu laringită, întotdeauna se dă și antibiotic, chiar dacă este tipic laringită virală, pentru că suprainfectează cu flora din cavitatea bucală. Laringele se mișcă prost și aspiră microbii lui, astfel că laringele se inflamează cu propria floră microbiană. În funcție de cum arată expectorația și secreția nazală este obligatoriu să dai din prima antibiotic. La o bronșită purulentă, la o bronșită hemoptoică, la secreții nazale maronii, verzulii, galbene se dă antibiotic. Tocmai de aceea trebuie să-l tot deranjezi pe pacientul care este în izolare, ca să-l întrebi cum se simte, ce simptome are”, ne-a declarat dr. Mihaela Grama.

Expectorant, antialergic și antibiotic

La formele medii de Covid dr. Mihaela Grama întotdeauna recomandă hidratare și prescrie expectorant, antitermic, antialergic și, dacă este nevoie, antibiotic. ”Asta este toată filosofia. Eu nu dau antivirale, pentru că asta înseamnă să tragi cu tunul după vrăbii. Virusul este atât de mic, încât antiviralul nu-l prinde. În ce privește antibioticul, dacă avem nas, gât, urechi, preferăm ceva de genul amoxicilină, zinat. Dacă este laringe, preferăm claritromicină, vibramicină, iar dacă este traheo-bronșic, preferăm azitromicină sau claritromicină, deși e mai bine claritromicină, chiar dacă se dă 7 sau 10 zile, față de 3 zile la azitromicină”, ne mai spune dr. Mihaela Grama. Aceasta arată că toți pacienții cu Covid pe care i-a tratat s-au vindecat foarte bine. În ce privește reticența oamenilor față de spitale, medicul consideră că s-a format o fobie față de acestea, mai ales în această perioadă. ”Medicii degeaba jignesc pacienții și le spun că sunt proști, inculți, pentru că după 20.000 de saci din ăia negri deja oamenii își păzesc urma și își spun că, dacă tot e să moară, măcar să moară acasă, lângă cei dragi”, a afirmat dr. Mihaela Grama.

De Covid nu se moare. Se moare de neatenție

Nu Covidul este cel care omoară, ci neatenția, susține medicul Mihaela Grama. Ori neatenția bolnavului, că nu s-a dus la timp la spital, deși nu crede că stă vreunul acasă să nu se ducă la timp, ”mai ales pe spaimele astea de acum”. ”Ori neatenția primilor medici, pentru că nu mă mai interesează ce face ATI-stul. Problema nu este a ATI-stului, problema este a medicului de familie, a ambulanței, a UPU, a internistului, pneumologului sau infecționistului care îl preia pe secție. Câți pacienți Covid au ajuns direct în ATI? Niciunul. În ATI toți sunt transferați după 4-5 zile de stat la interne sau pneumologie sau infecțioase. Păi ce fac medicii ăia? Se uită la el și spun că e așa de grav, s-a decompensat în ziua a 5-a sau în ziua a 8-a și a ajuns la ATI. Păi voi ce-ați făcut în acele zile?”, se întreabă medicul Mihaela Grama.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.423 afisari

4 COMENTARII

  1. Respecta protocolul criminal, dna dr., cel publicat în M. O. care prevede administrarea de antivirale care în spitale nu se găsesc și Remdesivir ineficient. Asta este sistemul sanitar romanesc, condus de niște incapabili sau chiar criminali, dacă știu cu adevărat ce fac. Tratamente salvatoare sunt, dar se urmărește cu orice preț crearea fricii generalizate pentru injectarea cu serul experimental, chipurile in plina pandemie!

  2. Felicitări, niciun doctor până acum nu ne a lamurit așa cum a făcut o Dna doctor, mulțumim!!!!
    Rar vedem așa ceva!😘

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger