AcasăCORONAVIRUSCum se manifestă Covid-19 la un nevaccinat faţă de simptomele experimentate de...

Cum se manifestă Covid-19 la un nevaccinat faţă de simptomele experimentate de un vaccinat. Asemănări şi deosebiri

vaccin serCum se manifestă Covid-19 la un nevaccinat faţă de simptomele experimentate de un vaccinat. Asemănări şi deosebiri

Oamenii de ştiinţă au studiat ce fenomene chimice se întâmplă în organismul pacienţilor vaccinaţi contra Covid-19 în comparaţie cu corpul unui nevaccinat. Concluziile pot părea surprinzătoare.

La aproximativ două săptămâni după ce v-ați inoculat contra Covid-19, nivelul anticorpilor ajunge la apogeu și sunteți considerat complet vaccinați.

Simptome la un vaccinat vs. la un nevaccinat

Infectarea unui vaccinat este destul de asemănătoare cu cea a unui nevaccinat, dar există totuși diferențe importante. Un studiu pe tema manifestării Covid-19 arată că cele mai frecvente cinci simptome în rândul persoanelor vaccinate infectate cu coronavirus sunt: dureri de cap, curgerea nasului, strănut, dureri în gât și afectarea simțului olfactiv.

Dar, în lipsa vaccinului, există alte două simptome de care cei vaccinați sunt scutiți: febra și tusea persistentă. Un studiu care a comparat simptomele în rândul persoanelor vaccinate și nevaccinate a constatat că o persoană vaccinată și infectată cu coronavirus avea cu 58% mai puține șanse de a face febră.

Scepticii vaccinului ajung la spital

Cei mai mulți dintre cei care s-au imunizat și apoi s-au infectat au spus că s-au simțit mai degrabă ca și cum ar fi avut o răceală minoră.

O altă diferență este reprezentată de riscul de a fi spitalizat. Cei vaccinați au o șansă mult mai mică de a fi spitalizați din cauza simptomelor și au mai puține șanse să sufere de simptome pe termen lung, adesea denumite ”COVID lung”.

Vă reamintim, vaccinurile care au fost aprobate și administrate la nivel mondial au avut rezultate ceva mai slabe: vaccinul Johnson & Johnson – 66%, iar vaccinul AstraZeneca – 70%.

Așadar, cineva care a fost vaccinat cu unul dintre ultimele două are o protecție ușor mai puțin eficientă decât cineva vaccinat cu Pfizer sau Moderna.

 

author avatar
Andrei Ștefan