AcasăCORONAVIRUSCum s-a văzut la nivelul BOR poza cu preotul purtând combinezon antiCOVID...

Cum s-a văzut la nivelul BOR poza cu preotul purtând combinezon antiCOVID la o înmormântare

S-a văzut recent că, în plină luptă cu noul coronavirus, nu doar cadrele medicale pot fi zărite în alb din cap până în picioare, cu mănuși, combinezon și mască de protecție.

Un instantaneu care s-a răspândit simțitor de repede în mediul online, cu un slujitor al Bisericii surprins având patrafirul peste un combinezon de genul celor purtate de cadrele medicale care au în grijă pacienți COVID, a generat rapid comentarii pe net, multe dintre ele în notă ironică.

Fotografia în cauză – realizată în cimitirul din localitatea Teslui, la înmormântarea unui bărbat din județul Olt, care ar fi avut COVID – a fost văzută și de către purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că, într-o situație de genul celei cu care se confruntă România, și anume criza COVID, e de preferat să fie acordată mai multă atenție la capitolul precauție, decât să nu fie deloc. “Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amănunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, a precizat Vasile Bănescu, pentru b1.ro.

De altfel, preotul echipat antiCOVID întocmai ca un cadru medical din linia 1 a și explicat de ce a ales să fie mai mult decât prevăzător când a oficiat slujba respectivă. Mai ales că mulți dintre cei care au văzut poza au remarcat că restul persoanelor care au fost prezente la ceremonia din cimitir purtau doar mască. ”Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a explicat părintele, citat de gazetaoltului.ro.

678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger