AcasăCORONAVIRUSCum explică Arafat prelungirea restricțiilor: Și celelalte state au făcut la fel!

Cum explică Arafat prelungirea restricțiilor: Și celelalte state au făcut la fel!

Întâmpinarea făcută în instanță de Raed Arafat, la solicitarea anulării Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de la 1 iulie, este absolut halucinantă. Arafat spune că a prelungit restricțiile pentru că s-a aliniat la măsurile luate de celelalte guverne europene. Totodată, este invocat pericolul variantei Delta, care, în opinia CNSU, va face ravagii până în septembrie.

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept, prin avocatul Elena Radu, a atacat în instanță Hotărârea CNSU nr.43/2021, invocând faptul că măsurile de limitare a drepturilor și libertăților nu se justifică în actualul context epidemiologic, când epidemia a ajuns la final. Hotărârea, care privește aprobarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, a fost adoptată pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al UE privind Covid pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei Covid-19, susține Raed Arafat în întâmpinarea transmisă instanței. Totodată, hotărârea are la bază și propunerile formulate în cadrul ședințelor Grupului de Suport Tehnico-Științific.

Grupul anonimilor

Potrivit documentului prezentat instanței, Grupului de Suport Tehnico-Științific este format dintr-o armată de anonimi, creându-se senzația că la decizie au pus umărul foarte mulți specialiști și pasându-se sau disipându-se, astfel responsabilitatea. ”Grupul are ca scop monitorizarea alertelor internaționale emise de OMS și a stării de pericol pe care o generează pe teritoriul României, gestionarea și coordonarea intervențiilor, instruirea personalului competent, în scopul prevenirii și controlul bolilor cu potențial foarte ridicat de transmitere și răspândire pe teritoriul României”, se specifică în întâmpinare. Grupul de suport este constituit din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale și structurilor subordonate, medici specialiști epidemiologi, infecționiști, experți, specialiști, consultanți, reprezentanți ai unor instituții medicale/de cercetare, instituții/servicii publice etc cu atribuții în domeniu. Grupul de suport tehnico-științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobare CNSU, se mai arată în întâmpinare.

Vine apocalipsa

Secretarul de stat Raed Arafat justifică emiterea hotărârii atacate în instanță prin opiniile membrilor grupului de suport tehnic, care au previzionat ”apocalipsa”, deși asistăm la o scădere continuă a cazurilor Covid. ”În cadrul ședințelor Grupului, membrii grupului de suport au fost consultați cu privire la modul în care previzionează că se va manifesta virusul până în luna septembrie 2021 în contextul apariției noilor tulpini ale virusului și s-a precizat că, potrivit studiilor existente în prezent, se estimează că tulpina Delta va deveni dominantă până în toamnă, generând un număr crescut de îmbolnăviri, în proporție de 70%”, susține Raed Arafat. Confuzia dintre tulpină și variantă este o greșeală grosolană a specialiștilor, având în vedere că apariția unei noi tulpini ar însemna inutilitatea vaccinurilor existente pe piață la ora actuală. ”Deși numărul noilor cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 este în scădere, situația epidemiologică rămâne în continuare de natură a fi atent observată, astfel, chiar dacă se justifică anumite măsuri de relaxare, acestea trebuie să fie luate gradual, cu precauție, cu atât mai mult cu cât noile variante ale virusului se dovedesc a fi mai agresive și cu o transmisibilitate mai crescută. În plus, campania de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2 are o contribuție semnificativă la reducerea numărului de noi infectări. De asemenea, măsurile propuse se aliniază celor propuse de guvernele celorlalte state europene”, arată Raed Arafat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.284 afisari

19 COMENTARII

    • Corect. Acești CRIMINALI, ca Arafat, Rafila și altii, trebuie să dispară. La fel ca toți politicienii vânduți blestematei minciuni care este propaganda Covid și variante, de la Sas în jos, indiferent din ce gașcă fac parte.

  1. Poponautii astia anonimi ca Arafat …la puscarie ! Sa va faca niste unii la rozete pana va treziti din a va vrea dracu vedete! Maimutoiul dracului la puscarie cu hotiile si hotii tai cu tot! Arde pamantul pe unde calca Arahatu…A DOVEDIT RECUNOSTINTA ROMANIEI PENTRU CA L-A FACUT OM DINTR-O LEPADATURA….si el va muri tot lepadatura ! Cine dracu l-a adus si l-a ridicat pe capul romanilor sa ii risipeasca moartea oasele pe drumurile patriei!

  2. Parca varianta delta este echivalenta tulpinii indiene a virusului. Numai ca în India s-a terminat pandemia iar guvernul acestei tari, cu o industrie farmaceutica dezvoltata, a afirmat ca o asemenea tulpina nu exista. Și atunci de ce se minte atât? Pentru caracterizarea lui Arfat este elocvent termenul de Asimptomatic, recunoscut a fi o greșeală chiar de Fauci. Deci pacient asimptomatic nu exista, la fel ca și Arafat. Acești ageamii care au golit spitalele de bolnavi pentru a fi internați asimptomatici, trebuie judecați și condamnați pentru pacienții care au murit fără asistenta medicala.

  3. Sa fim pregatiti tot timpul sa luam UE , de la UE, ca altfel….se supara madam Merkel si madam von Leyen pe noi, si ne invita la masa sa luam iarasi din nou UE

  4. Bai Arahat, bai palestinianul drakului, bai ne-credincios ne-simtit, atata minti, ca nici tu nu te crezi ce aberezi pe acolo !! Bai, toti stiu ca voi faceti tot rahatul asta sa se intample, voi imprastitiati cu buna-stiinta acest virus chinezesc, bai sclavetii Diavolului ce sunteti !! Vedeti ca explodeaza mamaliga, oamenii vad ca voi tot intindeti coarda, si sigur se va rupe, bai ordinarilor de trepadusi de bugetari de lux vaxinati in cap cu otrava voastra minune, nimeni nu va mai crede minciunile si propaganda voastra nazista de 2 lei !! Covid Macht Frei, bai Arahatule, si nu uita ca vine razboiul, asa ca iti vor pune pielea romanasii tai pe bat, bai trantorule nesatul !! 🙂

  5. pai bine ba atotputernicule de cand si sanatatea a ajuns norma de comun cu alte state fara sa mai fie criterii si daca tot vrei ca la altii de ce nu ne ridici si nivelul de trai ca acolo ca sa fie uniform si salarii ca la ei !!!!!!!! ati cazut singuri in minciunile voastre ca nici nu stiti si nici nu va pasa de sanatea vreunui roman in afara sa executati ordine!!!!!!!

  6. Homosexualule, adica daca in alte state sunt crime impotriva umanitatii, sa fie si la noi? Fmm de pedofil cand faci naveta la Budapesta sa te futi in cur la Clubul Coronita! Bulangiule!! Vine poporul dupa tine cu topoarele!! Rabdare ca ajunge lumea la limita!! Simt ca o sa fugi tot cu elicopterul (sic) !!

  7. & Zice că a fost instruit la armată cu, aliniați, drepți, la stânga, la dreapta, ?

  8. & Deci mai zice și că nu e „analfabet funcțional”, că analfabetismul funcționează altfel (?), ?

  9. & Deci, o concluzie logică, că dacă ,,sunt analfabeți funcțional” , deci funcționează și analfabetismul și se poate zice și că nu sunt numai ,,analfabeți funcțional”, ci și „analfabetism funcțional” , ?

  10. & Este evident deci că domnul Arafat afirmă că nu a fost inclus în programul „proști da’ mulți” și nici în programul „țara te vrea prost”, ca domnul Mircea Geoană, zis și „Prostănacul”, care, „s-a descurcat”, ?

  11. & Deci remarcați și faptul că domnul Mircea Geoană, cu aceleași teme, ,,a alinierii” și a ,,analfabetismului funcțional”, ,,a performat”, neputându-se spune însă și despre domnul Arafat aceeași chestiune, ? Probabil că o fi vreo chestiune și despre cum sunt explicate temele propuse spre a fi discutate, ?

  12. Dar cu GPL-ul pe care il incarcau oamenii in buteliile de aragaz la statiile PECO ce-ai avut ,nenorocitule,ti-au bagat sula in coaste butangazosii cu statii de incarcare?Dupa ce ai interzis incarcarea buteliilotr in statiile GPL ,o incarcare de butelie a ajuns la 75 lei.Fir-ati ai dracului de bestii ,focul sa va arda ,nu va mai saturati de bani pe spatele amaratilor.Huooo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger