AcasăCORONAVIRUSCum de se întâmplă ca unii membri ai familiei să se infecteze...

Cum de se întâmplă ca unii membri ai familiei să se infecteze cu COVID, iar alții nu, deși stau în aceeași casă. Explicațiile unui specialist

Beatrice Mahler (sursa foto: ebihoreanul.ro)

În condițiile în care s-a aflat că există situații în care, deși locuiesc în aceeași casă, doar unii dintre membrii unor familii în care există infectări confirmate cu noul coronavirus contractează SARS-CoV-2, mulți s-au întrebat dacă se poate întâmpla acest lucru.

Mai exact, cum de unele persoane reușesc să scape de infectarea cu noul coronavirus, deși împart același spațiu, stau, practic, sub același acoperiș cu persoane depistate pozitiv.

Managerul Institutului Marius Nasta, din Capitală, a oferit explicații în această privință. ”Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat.

Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a precizat medicul Beatrice Mahler, citată de digi24.ro.

Accent pe importanța prevenției

Totodată, specialistul a pus accent pe importanța aerisirii unei încăperi, în ideea că ventilația adecvată reduce riscul de infecție, dar și pe faptul că nu trebuie scăpată din vedere igiena mâinilor. ”Într-adevăr, acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare. De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție. Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor.

Dar acel ‘curent’, cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”, a mai subliniat Beatrice Mahler, într-o intervenție telefonică la postul TV.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în plină desfășurare în România

Cele mai recente date venite de la autorități, duminică, 3 ianuarie, arată că în ultimele 24 de ore fuseseră vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 354 de persoane, numărul total al oamenilor vaccinați, începând cu data de 27 decembrie 2020, fiind de 13.596.

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în cadrul campaniei din România a fost o asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Tânăra Mihaela Anghel a făcut parte din echipa medicală care, pe 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

440 afisari

2 COMENTARII

  1. sunt tot felul de indicatii si pareri de nu mai stie omul de rand ce sa faca………………

  2. păi daca se zice ca virusul pluteste in aer daca deschid geamurile nu intra in casă?
    dar magazinele de ce nu se aerisesc mereu ca simt miros de parfum de la unele cucoane de te amestesc nu alta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger