AcasăCORONAVIRUSCriptomoneda Omicron urcă odată cu noua variantă Covid

Criptomoneda Omicron urcă odată cu noua variantă Covid

Moneda digitală Omicron(sau Omic) a cunoscut o activitate agitată de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să dea același nume noii variante a coronavirusului.

Până acum, această criptomonedă era aproape necunoscută și prezenta un preț derizoriu față de vedetele Bitcoin și Ethereum. Săptămâna trecută a valorat aproximativ 65 de dolari, dar luni a atins 700 de dolari, potrivit site-ului specializat CoinMarketCap.

Apoi a urmat o scădere la 150 USD înainte de a se stabiliza la o cotă de 350 USD. Tokenul se tranzacționează în prezent la un nivel de 520 de dolari.

Cazul este asemănător cu evoluția monedei SQUID, care este inspirată din serialul de succes Netflix Squid Game. Luna trecută a crescut brusc cu 600%, urmând apoi o prăbușire.

Analiștii de pe piață consideră că numele ales de OMS pentru varianta Covid detectată în Africa de Sud a propusat cripto Omicron, creată la începutul lui noiembrie.

OMS a decis să numească variantele folosind litere ale alfabetului grecesc (alfa, beta, gamma, delta…) pentru a evita stigmatizarea oricărei țări și pentru a facilita pronunțarea denumirilor de către public.

Pe site-ul lor, fondatorii criptomonedei Omicron nu fac nicio referire la Covid-19. Mai degrabă, ei susțin că activul digital „va putea funcționa ca o monedă capabilă să-și păstreze puterea de cumpărare, indiferent de volatilitatea pieței”.

Detaliile despre capitalizarea actuală și oferta Omicron, limitată la un milion de unități,  sunt neclare momentan, iar prezumtivii investitori se tem că ar putea fi aceeași poveste cu simbolul Squid Game.

Dacă se va identifica o altă variană Covid, următoarea literă de pe lista OMS va fi Pi și, desigur, există deja o criptomonedă care poartă același nume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor