AcasăCORONAVIRUSCovidul s-a banalizat. S-a transformat într-o simplă viroză

Covidul s-a banalizat. S-a transformat într-o simplă viroză

Covidul a devenit, oficial, o răceală banală

Cu o întârziere de 10 luni, medicii care au fost în prima linie a instituirii spaimei și a promovării vaccinului Covid, au recunoscut că SARS-CoV- 2 s-a transformat într-o viroză banală, intrând în rândul coronavirusurilor obișnuite. Mai mult, din statisticile oficiale, a reieșit că diferența dintre vaccinați și nevaccinați nu mai există în ce privește simptomatologia în cazul îmbolnăvirilor. Cu toate acestea, OMS refuză să declare sfârșitul pandemiei.

În ziua de 30 octombrie, numărul de decese declarate Covid la nivel mondial a fost de 466, un nivel atins la începutul pandemiei, în martie 2020. Nici numărul de cazuri Covid de pe glob nu dă semne de creștere, acesta fiind asemănător cu cel din august 2020. Mai interesant de atât este însă că medici propovăduitori ai panicii și ai vaccinurilor au început să recunoască faptul că SARS-CoV-2 a devenit un coronavirus obișnuit, o simplă viroză care nu mai trebuie să sperie pe nimeni.

Unul dintre aceștia este prof.dr. Cristian Apetrei, profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, din SUA, care îl critica dur pe Alexandru Rafila pentru vina de a admite public că vaccinurile actuale nu mai au efect. Acesta susține că simptomatologia generală a Covid-19 a suferit schimbări, astfel că varianta Omicron produce cefalee, tuse persistentă, dureri în gât, rinoree, strănut la cei vaccinați cu o doză sau două, iar la nevaccinați, ar mai fi, în plus, și febra. Diferența la imunizații care se îmbolnăvesc de Covid este că cei care au o singură doză, pe lângă tuse, cefalee, dureri în gât, rinoree, mai și strănută, iar cei cu două doze mai au, în afară de celelalte simptome, nas înfundat. Sigur că nici acestea nu sunt exacte, dar cert este că au dispărut dificultățile în respirație, afectarea plămânilor și pierderea mirosului. Un fenomen observat în ultimele luni este și acela a slăbirii transmisibilității virusului, deși acesta pare să fie legat de imunitatea dobândită de trecerea prin virus, pe care, în parte, au obținut-o și cei vaccinați, care, în proporție de peste 90%, s-au infectat după vaccinare.

Spre ce ne îndreptăm?

Deși au existat voci, mai mult sau mai puțin avizate, care au spus că va urma, în toamna aceasta, o creștere a numărului de cazuri Covid, acest lucru nu s-a întâmplat. OMS refuză însă să declare sfârșitul pandemiei și probabil că nu o va face nici în următorii ani, dat fiind că afacerea cu vaccinurile încă este prosperă. Și nu pentru că oamenii se mai vaccinează, ci pentru că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut grijă să contracteze, în avans pentru următorii ani, sute de milioane de doze, pe care guvernele statelor UE vor fi obligate să le plătească și apoi să le arunce. Datele Covid la nivel mondial arată că, în primele 10 luni ale acestui an, doar 26% din populația globului și-a făcut doza booster, 14%, doza a doua și 11%, prima doză de vaccin. În prezent, deși au fost anunțate cu mare tam-tam, noile vaccinuri adaptate pentru varianta Omicron întârzie să fie puse pe piață. Și asta nu pentru că Pfizer și Moderna nu le-ar avea, ci pentru că țările au depozitele pline cu doze din vaccinul vechi și cer amânări peste amânări la livrare.

Întâi să aruncăm 7 milioane de doze și apoi primim altele

Deși mai multe state UE au cerut Comisiei Europene o renegociere a contractelor pentru vaccinurile Covid, este aproape imposibil de presupus că firmele producătoare, care au obținut profituri colosale, vor accepta să renunțe la profiturile viitoare. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că negocierile sunt complicate, mai ales când este vorba despre vaccinuri plătite în avans. În acest moment, România are deja pe stocuri 7 milioane de doze, care urmează să fie distruse. Pe lângă acestea, numai în acest an, țara noastră trebuie să mai primească aproape 16 milioane de doze, la care se adaugă alte zeci de milioane pentru anul viitor. Alexandru Rafila susține că a vorbit cu producătorii și că abia așteaptă să aducă în țară vaccinul adaptat pentru varianta Omicron, însă, mai mult ca sigur, niciun român nu se va înghesui să-l facă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
987 afisari

6 COMENTARII

  1. Bai prafila, daca esti baiat de sekurici destept, si chiar vrei sa faci ceva fapte de vitejie pentru popor, si colonia ta esuata, trimit frumos cu avionul inapoi toate vaxxinurile la nazistii aia de la Bruxxelistan, chiar la tanti Ursulla Nazista la birou, si baga si ceva bombitze in pachetul cel mare, care la deschidere sa ii explodeze in mufa la nazista aia imputita de germanca hitlerista 🙂 Bai criminalilor din elitele globaliste-naziste, s-a cam temrinat cu conducta de cobai, chiar si in colonia de la Bukale, chiar si oile si vacile astea si-au dat seama ca au luat teapa 🙂

  2. Amerloci au fabricat in laboratoarele din Ucraina acest virus covid cu implicarea Canadei ,Germaniei si Frantei ,La puscarie cu criminalii NATO

  3. Asa a fost de la inceput o simpla viroza , dar presa tv mituite au aranjat cu tot felul de filme , siruri de ambulante , excavatoare in cimitire , oameni intubati etc sa para altceva . amintiti-va ce circ a fost la Suceava , cu militari adusi la conducerea spitalului , imi vine sa borasc cand imi aduc aminte .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger